Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 plats amb llet

Reivindiquem la llet als fogons!

POL MARTÍN DE HARO

01/06/2021

Encara que podem trobar-ne de molts tipus, la tradició ens porta a la llet de vaca. Usada per elaborar mantega, formatges o iogurts, la llet pot ser també protagonista a casa vostra amb aquestes receptes exquisides, on trobareu tant propostes dolces com salades.

01 Llet fregida

Llet fregida Gemma Clofent

Llet fregida

Preparats per portar la tradició a casa? La llet fregida és una d’aquelles postres que generació rere generació s’ha continuat preparant a les llars del país. Amb una textura més aviat cremosa, aquest fregit només porta llet, sucre, farina, llevat, ou i canyella. Hi ha qui ho compara amb les torrades de Santa Teresa, ja que també se serveixen empolsinades amb sucre i canyella.

02 Caneló de tel de llet trufat

Caneló de tel de llet trufat

Caneló de tel de llet trufat

Oriol Rovira s’endinsa de ple en el món dels canelons amb aquesta recepta autèntica i diferent on el tel de la llet, que obtindreu un cop la bulliu, s’acompanyarà de tòfona negra, que, gràcies al sabor potent i l’aroma intensa, és capaç de perfumar els productes amb què estigui en contacte. Una recepta que, si bé no és complicada, us exigirà seguir els seus passos com si es tractés d’un pastís de rebosteria, al peu de la lletra. Això sí, el resultat val la pena!

03 Gelat de llet merengada

Gelat de llet merengada Miquel Àngel Roque

Gelat de llet merengada

A mesura que s’acosta l’estiu, ja comença la temporada d’orxata i granissats. Junt amb l'orxata, també es popularitza la llet merengada i la seva aroma cítrica i el gust de canyella. Si per si mateixa és refrescant, us la imagineu com a gelat? Seguint els passos de Miquel Àngel Roque, tot és possible. A més, és el millor remei contra la calor...

04 Albergínies amb llet i ametlles

Albergínies amb llet i ametlles

Albergínies amb llet i ametlles

Si abans us mencionàvem que la llet també tenia cabuda en plats salats, prepareu-vos per provar aquestes albergínies delicioses. Les haureu de fregir en oli d’oliva i després cobrir-les amb llet i ametlles triturades. Aquesta particular combinació bullirà en una cassola fins que la llet quedi ben daurada, com si fos una salsa refinada, que aportarà un toc dolç a una de les verdures de temporada. Mireu de conservar-les a la nevera un dia, ja que així reposaran i se'n potenciarà el sabor.

05 Arròs amb llet

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Diuen que el seu origen es remunta a l'Àsia, encara que es prepara de diverses maneres arreu del món. A Alemanya es fa amb poma i a França, amb caramel. Sigui com sigui, és una de les postres més apreciades a tot el país. I és que l’arròs ens fascina, però quan és cremós i saborós –gràcies a la llet, la canyella i la llimona–, encara més.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: