POL MARTÍN DE HARO
01/06/2021Encara que podem trobar-ne de molts tipus, la tradició ens porta a la llet de vaca. Usada per elaborar mantega, formatges o iogurts, la llet pot ser també protagonista a casa vostra amb aquestes receptes exquisides, on trobareu tant propostes dolces com salades.
Llet fregida Gemma Clofent
Preparats per portar la tradició a casa? La llet fregida és una d’aquelles postres que generació rere generació s’ha continuat preparant a les llars del país. Amb una textura més aviat cremosa, aquest fregit només porta llet, sucre, farina, llevat, ou i canyella. Hi ha qui ho compara amb les torrades de Santa Teresa, ja que també se serveixen empolsinades amb sucre i canyella.
Caneló de tel de llet trufat
Oriol Rovira s’endinsa de ple en el món dels canelons amb aquesta recepta autèntica i diferent on el tel de la llet, que obtindreu un cop la bulliu, s’acompanyarà de tòfona negra, que, gràcies al sabor potent i l’aroma intensa, és capaç de perfumar els productes amb què estigui en contacte. Una recepta que, si bé no és complicada, us exigirà seguir els seus passos com si es tractés d’un pastís de rebosteria, al peu de la lletra. Això sí, el resultat val la pena!
Gelat de llet merengada Miquel Àngel Roque
A mesura que s’acosta l’estiu, ja comença la temporada d’orxata i granissats. Junt amb l'orxata, també es popularitza la llet merengada i la seva aroma cítrica i el gust de canyella. Si per si mateixa és refrescant, us la imagineu com a gelat? Seguint els passos de Miquel Àngel Roque, tot és possible. A més, és el millor remei contra la calor...
Albergínies amb llet i ametlles
Si abans us mencionàvem que la llet també tenia cabuda en plats salats, prepareu-vos per provar aquestes albergínies delicioses. Les haureu de fregir en oli d’oliva i després cobrir-les amb llet i ametlles triturades. Aquesta particular combinació bullirà en una cassola fins que la llet quedi ben daurada, com si fos una salsa refinada, que aportarà un toc dolç a una de les verdures de temporada. Mireu de conservar-les a la nevera un dia, ja que així reposaran i se'n potenciarà el sabor.
Arròs amb llet
Diuen que el seu origen es remunta a l'Àsia, encara que es prepara de diverses maneres arreu del món. A Alemanya es fa amb poma i a França, amb caramel. Sigui com sigui, és una de les postres més apreciades a tot el país. I és que l’arròs ens fascina, però quan és cremós i saborós –gràcies a la llet, la canyella i la llimona–, encara més.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: