Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

'Apart' recorre 7 regions mediterrànies amb els xefs del millor restaurant del món

Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch són els directors convidats de l'edició d'enguany explora la transformació de les cuines mediterrànies.

El número 3 d''Apart' està dedicat a la Mediterrània

El número 3 d''Apart' està dedicat a la Mediterrània

Ja és aquí el tercer número d'Apart, que enguany ha comptat amb Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas com a directors convidats, prenent el relleu dels germans Roca i Ferran Adrià, que van ser els reponsables del segon i el primer número de la revista, respectivament. Els xefs de Disfrutar, que ha estat proclamat millor restaurant del món, ens conviden a recórrer set regions mediterrànies (Itàlia, la Riviera Francesa, l'Ístria croata, el Rif, Esmirna, les illes Cíclades i Catalunya) per descobrir l'efervescència de les cuines d'un mar en transformació.

Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro (2023) 2   @Joan Valera

Per explorar aquestes regions, hem comptat amb la col·laboració de periodistes i fotògrafs d'aquests països, com Luciana Squadrilli (Itàlia), Maria Canabal (Riviera francesa), Velimir Cindric (Ístria croata), Sandra Sinem Kaya (Esmirna), Fara Nadifih (Rif), Eleftheria Vasiliadi (illes Cíclades) i Àgata Albero (Catalunya).

Tres cuiners mediterranis

Tocats per la Mediterrània. Tres cuiners –un de la Costa del Garraf, un altre de la Costa Daurada i un darrer de la Costa Brava. Són Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, respectivament, que, després d'un creixement inqüestionable al restaurant Compartir, a Cadaqués, arribaven a Barcelona a través d'aquest mar per crear Disfrutar, un restaurant que en deu anys no només ha estat aplaudit pels comensals, sinó que també ha aconseguit el reconeixement de les principals guies i llistes de restaurants.

En l'actualitat, té tres estrelles Michelin i s'acaba de proclamar millor restaurant del món als 'The World's 50 Best Restaurants'. D'aquesta manera, Apart ja ha comptat amb els xefs de tres dels millors restaurants del món com a directors convidats: Ferran Adrià al número 1, els germans Roca al número 2, i Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas al número 3. 

03APART 38 57 frança v9c OK

En el tercer número, guiats pels xefs, emprenem una travessia per set territoris banyats per la nostra mar (Itàlia, la Riviera francesa, l'Ístria croata, Esmirna, la regió del Rif, les illes Cíclades i Catalunya), un territori ple de reptes al voltant de la cuina i l'alimentació. Com diuen els tres xefs a l'editorial de l'Apart: aquest mar, que ells veuen com una gran rambla o mercat, "és indispensable per entendre tant els orígens com la realitat d'aquesta societat".

D'Esmirna al Rif

  • La cuina i el disseny italià: Una escapada a la Milano Design Week es converteix en una oportunitat única per apreciar com el disseny italià no només influencia arquitectes i dissenyadors d'interiors, sinó també xefs i restaurants de tota la Península.
  • Aromes cítriques a la Riviera francesa: Menton, l'última ciutat de la Costa Blava abans d'Itàlia, a més de ser coneguda pels cítrics, és la llar de Mauro Colagreco i del seu aclamat restaurant Mirazur, on perpetra una cuina en harmonia amb la natura.
  • Ístria, paral·lel 45 nord: No ens aturem només a la part costanera. Una visita a l'interior de la península d'Ístria suposa endinsar-se en un paisatge rural que viu un renaixement vitivinícola i la revaloració de la cuina croata més tradicional.
  • Esmirna, de mercat a mercat: La cultura vibrant dels mercats se sent arreu de Turquia. Ens dirigim a la província d'Esmirna per descobrir l'essència dels mercats locals, dels ingredients, els cellers i la cultura, amb Osman Sezener, xef d'Od Urla.
  • L'aposta pel territori del Rif: Al Marroc, el despoblament rural ha sorgit més tard que en altres països, però ha estat més acusat i ha portat al drama de l'emigració econòmica. Al Rif, cuiners i productors forgen aliances en defensa de la terra.
  • El batec imparable de les illes gregues: Un grup de cuiners ha signat un manifest necessari per col·locar a primera línia la cuina de les illes Cíclades, a l'Egeu, com a element d'identitat cultural basat en el mar, la terra erma, l'equilibri i el sentit autèntic de Grècia.
  • Catalunya. Hora de repensar el model: Un dels entorns de Catalunya on es planteja la gestió equilibrada del mar és l'Alt Empordà, concretament, la zona del golf de Roses. Descobrim-hi els projectes que s'hi estan duent a terme amb pescadors i científics.

03APART 160 179 catalunya v3b J OK

Una edició en tres idiomes

Apart s'edita en tres idiomes (català, castellà i anglès) i ja està a la venda a les botigues Abacus, als quioscos i a la pàgina web www.apartgastro.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: