Ja sabem qui fa les millors mones de Pasqua d'enguany, a partir del concurs que s'ha celebrat al Fòrum Gastronòmic de Girona.
Tenint en compte l'aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior del brioix, l'aroma i el gust, el primer premi de la categoria de Mona de Pasqua Tradicional s'ha concedit a l'obrador Panes Creativos, de Barcelona, capitanejat pel mestre flequer Daniel Jordà. El segon premi ha estat per a l'Obrador de Prades, i el tercer, per a la Fleca Rovira, de Cardedeu.
Pel que fa a la categoria de Mona d'Ou de Xocolata, s'ha valorat l'originalitat, la tècnica, la presentació i l'acabat. En primer lloc, i amb una peça inspirada en un dels personatges de Marvel Studios, s'ha classificat l'Obrador Sant Tomàs, de Calldetenes. En segona posició, la Pastisseria Fusté, amb un simpàtic robot, i l'ànec de xocolata amb patinet motoritzat de Xocopunt, de Molins de Rei, ha quedat en tercera posició.
En aquesta edició, s'ha tingut en compte la valoració del jurat professional (80%), format per mestres d'excepció del sector, i la del jurat popular (20%), format per fillols. A més, totes les mones s'han entregat a la Coordinadora d'ONG Solidàries, que agrupa entitats solidàries de les comarques gironines com Càritas Girona, per fer arribar la il·lusió de la Pasqua a tots els infants.