Esteu acaparant molts aliments a casa? Heu encarregat un congelador nou per guardar-los? És moment de descongelar i cuinar! Us donem 5 claus per treure el màxim profit dels productes congelats i consumir-los en condicions òptimes:
- Els productes envasats al buit, sigui en bossa o en safata, es poden descongelar en el mateix envàs dins la nevera. No depassen la temperatura de refrigeració i no es trenca la cadena de fred. Consumiu-los com a molt 24 hores després de la descongelació. També podeu submergir-los en aigua freda, sense obrir l'envàs. Es manté al màxim la textura i la qualitat dels aliments. Consumiu-los immediatament.
- El marisc cru amb pela es pot descongelar de dues maneres: bullint-lo (podeu introduir-lo directament en l'aigua amb sal) o bé, a la planxa (submergiu el peix en abundant aigua amb sal i assequeu-lo amb paper de cuina abans de cuinar-lo perquè no esquitxi aigua una vegada a la paella).
- Els peixos no envasats al buit s'han de descongelar a la nevera, sense embolcall. Col·loqueu el peix sobre una reixeta dins d'un recipient tapat perquè els sucs de descongelació quedin al fons, separats de la peça. Consumiu-lo en les 24 hores següents.
- Per als plats preparats, fixeu-vos bé com s'han de manipular; escalfeu-los o cuineu-los directament congelats, sigui al forn, a la paella o al microones.
- Les verdures cuineu-les directament congelades per evitar que s'oxidin o perdin aigua, sigui a la paella, bullides o al vapor. Penseu a netejar-les i trossejar-les.