La Denominació d'Origen Montsant celebra, el 13 de juny, el segon sopar de Les Nits de la DO Montsant. Una experiència gastronòmica al restaurant Hofmann, de Barcelona, amb un doble objectiu: d'una banda, continuar treballant la notorietat de la marca ara que els vins Montsant passen per un moment dolç i, de l'altra, sumar atributs i percepció de valor de marca lligant els vins Montsant a l'alta gastronomia com a binomi imprescindible. El menú, format per sis plats, anirà acompanyat per sis vins de la DO Montsant. Els plats proposats per a l'àpat del 13 de juny són:
- 'Migas', coliflor, tonyina (Traca i Mocador Blanc 2022, de Mas de les Vinyes)
- Bolets, puré d’avellana, cansalada ibèrica i coco (La Florens 2022, de Josep Grau Viticultor)
- Pil-pil, espinacs i sashimi (Cingles Blaus 2021, de Cingles Blaus)
- Arròs amb calamar i botifarra negra (Coca i Fitó Rosa 2023, de Coca i Fitó)
- Magret d'ànec, salsa de taronja i crep suzette (Masroig 2021, de Celler Masroig)
- Mató cremós, gelat de llet d’ovella, mel i pacanes (Etim Verema Tardana Blanca 2022, de Cooperativa Falset Marçà)
El sopar començarà a les 21h al restaurant Hofmann (Carrer de la Granada del Penedès, 14. Barcelona) i té una durada prevista de dues hores. Podeu fer la reserva a la pàgina web de la DO Montsant.
El primer de sis sopars
El cicle Les Nits de la DO Montsant va arrencar el 24 de maig i està previst que consti de sis sopars, que se celebraran d'aquí a finals d'any. La segona cita és la del dijous 13 de juny i a la tardor es reprendran amb els quatre àpats restants. Els sopars comptaran amb la participació de Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, que farà d'amfitriona dels comensals, acompanyada d'alguns dels membres del Consell Regulador, que s'encarregaran d'explicar els vins als assistents, així com el maridatge amb els plats d'un menú elaborat per l'Escola Hofmann especialment per a l'ocasió.
Els vins seran l'eix vertebrador del relat del sopar, que girarà al voltant de la DO Montsant per tal de transmetre als comensals els valors i la manera de treballar de la DO. Uns vins que serviran també per mostrar la varietat i la riquesa que hi ha al territori vitivinícola de la DO Montsant.
Mà a mà amb l'Escola Hofmann
L'elecció de l'Escola Hofmann com a seu a Barcelona de Les Nits de la DO Montsant respon a la voluntat de la DO de treballar amb aquells que seran els professionals del futur. Així, després de dues gires per presentar els seus vins a diferents escoles d'hostaleria i sommelieria d'arreu del territori català, la DO Montsant aterra ara a l'Escola Hofmann, centre de formació gastronòmica de referència, per presentar els seus vins al públic final en un escenari excepcional.
Fundada el 1983, l'Escola Hofmann ha format més de 20.000 alumnes, i té una Estrella Michelin, entre molts altres reconeixements. Professionalitzar, innovar i mantenir el màxim nivell d'exigència en els seus alumnes són els eixos centrals d'aquest centre culinari de referència, tant pel que fa a la formació com a la gastronomia.