Troba la teva recepta

10 Coses que no sabíeu de la quinoa

Descobreix la reina dels Andes

Quinoa

Quinoa

Aquesta petita llavor d’origen andí i gust suau és un pseudocereal d’alt potencial nutricional, la ingesta del qual proporciona molta energia a l’organisme. Considerada un superaliment, és molt versàtil a la cuina. A continuació, us presentem deu característiques que us sorprendran.

  • Un pseudocereal de l'Amèrica del sud. La quinoa és un pseudocereal cultivat sobretot a l’Amèrica del Sud, molt popular els últims anys a casa nostra i que té un gust semblant a l’arròs integral.
  • Popular, complet i sense gluten. Conté un 15% de proteïnes, aminoàcids, magnesi, calci, minerals i vitamines, i a més no conté gluten, per la qual cosa és molt apreciat per a les persones celíaques.
  • Un aliment saciant per mantenir el pes. La quinoa ajuda a controlar el pes gràcies al seu alt percentatge de fibra, ideal per depurar el cos de toxines i residus, alhora que genera una sensació de sacietat.
  • Rentar, escórrer i bullir amb molta aigua. Per coure la quinoa primer sempre l’hem de rentar (per eliminar la saponina), malgrat que avui en dia quasi tota ja ve rentada. S’ha d’escórrer i posar-la a bullir amb el triple d’aigua que de quinoa. Un cop bulli l’hem de mantenir a foc moderat uns 15 minuts, fins que sigui tendra.
  • Cal deixar-la grenyal, si no quedarà passada, gomosa. Un altre mètode, similar a la cocció del cuscús, és posar una quantitat justa d’aigua i coure la quinoa tapada, deixar-la reposar i airejar-la.
  • Per potenciar un gust més intens. Podem torrar la quinoa una mica, abans de bullir, això li donarà uns matisos més pronunciats. Una altra manera és bullir-la amb algun caldo perquè agafi més sabor, o potenciar-ne el gust amb espècies.
  • Receptes amb quinoa: en amanides o sopes, com a guarnició, amb salsa com si es tractés de pasta, o per fer-ne un arròs. En purés, per enriquir hamburgueses o farcir verdures.
  • La quinoa en l'apartat dolç: la podem fer servir per fer galetes, masses, pa o fins i tot postres com si fos arròs, per fer per exemple una quinoa amb llet dolça. També pot formar part d’esmorzars, mesclada amb fruites o iogurt.
  • De diferents formes i colors: al mercat podem trobar la quinoa en gra, inflada, en tortitas o en farina per fer, per exemple, una beixamel sense blat. També de diferents colors: la quinoa vermella té un gust més fort i una textura més cruixent que la del gra blanc. La negra és més compacta i de gust més intens
  • Conservar-la i congelar-la: podeu conservar la quinoa bullida tapada 3 dies a la nevera o, fins i tot, congelar-la cuita per fer-la servir quan la necessiteu. Avui en dia, a les grans superfícies ja se’n pot trobar de cuita, tant fresca com congelada.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

24 feb

Taller 'Pans de muntanya: quan la necessitat esdevé virtut'

Amb la industrialització de la producció del pa s’han perdut gran part de les varietats de cereals...

24 feb

Viatge gastronòmic per la Xina i el Japó Nou 2020

Els dilluns 10, 17, 24 i 2 de març es durà a terme un conjunt de tallers de cuina asiàtica. A càrrec...

25 feb

Taller 'Cuina de Cambodja Nou' 2020

El 25 de febrer i el 3 i 10 de març, de 20.15 a 21.45 h, el Centre Cívic de la Sagrada Família durà...

25 feb

Taller 'Pastisseria clàssica amb ingredients naturals'

Per menjar dolços tan saludables com sigui possible cal complir diversos requisits: utilitzar ingredients...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto