Troba la teva recepta

Alternatives per a intolerants a la lactosa

Torneu a gaudir de les postres sense malestar

Blanc saludable

Blanc saludable

Segons l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, el 34% de la població espanyola té intolerància a la lactosa, és a dir, que no té la capacitat de digerir bé el sucre de la llet per absència de lactasa, un enzim que tenim a l’intestí prim que fa la feina d’absorbir bé la lactosa. A més a més, cada vegada s'està instaurant més la dieta vegana, que renuncia al consum de productes derivats d'animals, o la vegetariana o flexitariana, que busquen reduir-ne el consum. Si compleixes alguna d'aquestes característiques, estigues atent/a als consells de la nutricionista Núria Coll per conèixer quines alternatives existeixen per gaudir de delicioses postres.

  • La intolerància no sempre implica excloure al 100% el consum de lactis i derivats, ja que per exemple no és el mateix prendre llet que iogurt. El iogurt s’obté a través de la fermentació bacteriana de la llet, i, per tant, acaba sent un aliment ric en bacteris que s’encarreguen de descompondre la lactosa i, a més, ens enriqueixen la flora intestinal.
  • Si no tenim una intolerància absoluta, els lactis fermentats són una bona alternativa, ja que són beneficiosos per a la microbiota, com el quefir o les postres tan nostrades i riques en proteïnes com el mató i el recuit.
  • Les llets vegetals provinents de cereals com arròs, espelta, mill o civada, entre d'altres, i de llavors, són una molt bona opció per substituir la llet de vaca.
  • Els productes de coco són una alternativa a la lactosa, ja que aconsegueixen una textura molt semblant als lactis i derivats i són, a més, deliciosos. 

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

08 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

08 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto