Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Alternatives per a intolerants a la lactosa

Torneu a gaudir de les postres sense malestar

Blanc saludable

Blanc saludable

Segons l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, el 34% de la població espanyola té intolerància a la lactosa, és a dir, que no té la capacitat de digerir bé el sucre de la llet per absència de lactasa, un enzim que tenim a l’intestí prim que fa la feina d’absorbir bé la lactosa. A més a més, cada vegada s'està instaurant més la dieta vegana, que renuncia al consum de productes derivats d'animals, o la vegetariana o flexitariana, que busquen reduir-ne el consum. Si compleixes alguna d'aquestes característiques, estigues atent/a als consells de la nutricionista Núria Coll per conèixer quines alternatives existeixen per gaudir de delicioses postres.

  • La intolerància no sempre implica excloure al 100% el consum de lactis i derivats, ja que per exemple no és el mateix prendre llet que iogurt. El iogurt s’obté a través de la fermentació bacteriana de la llet, i, per tant, acaba sent un aliment ric en bacteris que s’encarreguen de descompondre la lactosa i, a més, ens enriqueixen la flora intestinal.
  • Si no tenim una intolerància absoluta, els lactis fermentats són una bona alternativa, ja que són beneficiosos per a la microbiota, com el quefir o les postres tan nostrades i riques en proteïnes com el mató i el recuit.
  • Les llets vegetals provinents de cereals com arròs, espelta, mill o civada, entre d'altres, i de llavors, són una molt bona opció per substituir la llet de vaca.
  • Els productes de coco són una alternativa a la lactosa, ja que aconsegueixen una textura molt semblant als lactis i derivats i són, a més, deliciosos. 

 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: