Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer el biquini perfecte

Les claus perquè els biquinis us surtin espectacularment bons

Biquini

Biquini Thinkstock

Fer biquinis sembla molt senzill, però fer-ne un que quedi perfecte no ho és tant. Sovint veiem que el pa es crema o que queda massa flonjo, oi? Cal posar-hi, a més, el punt just de mantega i tenir cura que el formatge assoleixi la textura ideal. Aquí us deixem uns quants consells per convertir-vos en els reis del biquini!

  • Per començar, repassem els ingredients que us caldran: pernil dolç, formatge emmental, pa de motlle, mantega, un pessic de sal i un altre de pebre blanc.
  • Poseu, sobre una llesca de pa de motlle, una capa de formatge, una de pernil i una altra de formatge. Salpebreu-ho i tanqueu l’entrepà.
  • Unteu el pa de motlle amb mantega per la part de fora. Un dels errors més freqüents a l’hora d’elaborar biquinis és fer servir un excés de mantega, que fa que el pa quedi massa greixós i tou.
  • Deixeu el biquini 2 minuts a la sandvitxera. Si no en teniu, feu servir una paella.
  • El formatge ha de quedar una mica fos però no del tot, perquè podria perdre sabor.
  • Talleu el biquini en forma de X, de manera que quedin 4 triangles petits. Poseu aquests 4 triangles breument a la sandvitxera (o a la paella) perquè el formatge de la part central també es fongui.
  • Si preferiu una versió menys clàssica, improviseu sense por: els ingredients que podeu fer servir són pràcticament il·limitats! Nosaltres us proposem un bikini amb formatge cheddar (que té un sabor més marcat que l’emmental), ceba vermella, mostassa de Dijon i ruca.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

03 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

02-11 oct

IV Empuriatapes

La quarta edició de l’EmpuriaTapes se celebra a l'octubre amb l’objectiu de dinamitzar la gastronomia...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto