Fer biquinis sembla molt senzill, però fer-ne un que quedi perfecte no ho és tant. Sovint veiem que el pa es crema o que queda massa flonjo, oi? Cal posar-hi, a més, el punt just de mantega i tenir cura que el formatge assoleixi la textura ideal. Aquí us deixem uns quants consells per convertir-vos en els reis del biquini!
- Per començar, repassem els ingredients que us caldran: pernil dolç, formatge emmental, pa de motlle, mantega, un pessic de sal i un altre de pebre blanc.
- Poseu, sobre una llesca de pa de motlle, una capa de formatge, una de pernil i una altra de formatge. Salpebreu-ho i tanqueu l’entrepà.
- Unteu el pa de motlle amb mantega per la part de fora. Un dels errors més freqüents a l’hora d’elaborar biquinis és fer servir un excés de mantega, que fa que el pa quedi massa greixós i tou.
- Deixeu el biquini 2 minuts a la sandvitxera. Si no en teniu, feu servir una paella.
- El formatge ha de quedar una mica fos però no del tot, perquè podria perdre sabor.
- Talleu el biquini en forma de X, de manera que quedin 4 triangles petits. Poseu aquests 4 triangles breument a la sandvitxera (o a la paella) perquè el formatge de la part central també es fongui.
- Si preferiu una versió menys clàssica, improviseu sense por: els ingredients que podeu fer servir són pràcticament il·limitats! Nosaltres us proposem un bikini amb formatge cheddar (que té un sabor més marcat que l’emmental), ceba vermella, mostassa de Dijon i ruca.