Troba la teva recepta

Com obrir ostres

Que no se't resisteixin les closques!

Ostres

Ostres

Les ostres són tota una delicatessen, per això us proposem que us animeu a preparar-les a casa i us donem una sèrie de consells perquè no us desanimeu mentre us baralleu amb la closca. Seguiu aquests trucs per obrir les ostres fàcilment i no fer-vos mal. 

Estris que necessiteu:

  • Drap de cuina o guant resistent
  • Un ganivet curt especial per a ostres, o bé un ganivet amb la fulla gran que no rellisqui
  • Safata amb gel picat 

Passos a seguir:

  1. Observeu l'ostra, el seu costat corb és el que ha d'anar mirant cap a baix, de manera que l'haureu de subjectar d'aquesta manera sobre una superfície plana. 
  2. Protegiu-vos la mà que aguanta l'ostra amb un drap de cuina o amb un guant resistent.
  3. Agafeu el ganivet amb l'altra mà i inseriu-lo a la xarnera, el punt en què les closques s'uneixen. 
  4. Gireu la fulla del ganivet, a vegades d'aquesta manera s'obrirà fàcilment i d'altres vegades haureu de profunditzar més. En aquest pas haureu de sentir com es trenca.
  5. Llisqueu el ganivet per obrir completament les closcles. Porteu el ganivet tan a prop de la part superior com sigui possible i feu un tall des de la xarnera fins a la vora de la closca. Continueu girant el ganivet per separar les closques superior i inferior. Aneu amb compte que no us rellisqui el ganivet, ja que algun tros serà dur d'obrir. És important també que no inclineu l'ostra, perquè no caigui el suc que conté.
  6. Obriu l'ostra. Retireu la closca superior. Si hi ha molta carn adherida, talleu-la amb un ganivet.
  7. Si no voleu que els vostres comensals hagin d'utilitzar ganivet per desenganxar la carn a l'hora de menjar-la, us recomanem que vosaltres curosament separeu la carn de les closques i que posteriorment les col·loqueu sobre la closca inferior.
  8. Per conservar-les fresques, deixeu-les sobre una safata de gel picat fins que les serviu. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

08 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

21 nov - 08 des

II Quinto Tapa Corbera

Del 21 de novembre al 8 de desembre, les barres dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat s’ompliran...

08 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto