El plàtan mascle és molt versàtil a la cuina, ja que no té un gust dolç com el plàtan groc, molt més ric en fructosa. Per això pot servir com a base per a plats de verdures i carn o per fer postres i pastissos. Els darrers anys, les botigues llatines, pakistaneses o índies ens l’han acostat i ara se’n pot trobar a casa nostra amb molta facilitat.
- Passeu-lo pels fogons. El plàtan mascle es pot consumir cru, però no és gaire habitual, ja que té una alta concentració de midó que fa que sigui molt indigest. Bulliu-lo o fregiu-lo.
- Bo, barat i saludable. És un dels aliments bàsics en països com Cuba, la República Dominicana, Puerto Rico, Veneçuela, Colòmbia o Guatemala.
- Molts beneficis. És ric en fibra, potassi i magnesi, vitamina A, B i C, i útil en cas de restrenyiment o malalties inflamatòries intestinals.
Si teniu problemes per digerir, és recomanable bullir el plàtan mascle abans de menjar-vos-el.