Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Coneixeu el plàtan mascle

Aquesta fruita és bastant més grossa que el plàtan clàssic, el groc, i té més hidrats de carboni complexos gràcies al midó

Plàtan mascle

Plàtan mascle

El plàtan mascle és molt versàtil a la cuina, ja que no té un gust dolç com el plàtan groc, molt més ric en fructosa. Per això pot servir com a base per a plats de verdures i carn o per fer postres i pastissos. Els darrers anys, les botigues llatines, pakistaneses o índies ens l’han acostat i ara se’n pot trobar a casa nostra amb molta facilitat. 

  • Passeu-lo pels fogons. El plàtan mascle es pot consumir cru, però no és gaire habitual, ja que té una alta concentració de midó que fa que sigui molt indigest. Bulliu-lo o fregiu-lo.
  • Bo, barat i saludable. És un dels aliments bàsics en països com Cuba, la República Dominicana, Puerto Rico, Veneçuela, Colòmbia o Guatemala.
  • Molts beneficis. És ric en fibra, potassi i magnesi, vitamina A, B i C, i útil en cas de restrenyiment o malalties inflamatòries intestinals.

Si teniu problemes per digerir, és recomanable bullir el plàtan mascle abans de menjar-vos-el.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: