Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors consomés

Un brou diferent

Brou d'ossos

Brou d'ossos

El consomé és un brou cristal·lí, net, transparent i brillant, molt saborós, que també es pot aromatitzar amb altres elements aliens a la cocció inicial, com ara herbes aromàtiques o vi. Es pot elaborar perfectament a casa, ja que és una tècnica culinària molt senzilla. Us expliquem com.

  • CONSOMÉ VS. BROU

Com hem dit, el consomé és un brou cristal·lí, net, transparent i brillant, molt saborós. Un brou també és saborós, i pot ser tant vegetal com amb proteïna animal, però, en canvi, no té la bellesa transparent d’un consomé, és més opac.

  • COM ES FA? 

El consomé es pot elaborar perfectament a casa, ja que és una tècnica senzilla, tot i que mereix temps i tècnica. Partim d'un brou casolà, que es cou a foc molt lent i es va escumant durant el procés, i que produeix greix i impureses procedents dels ossos, la carn i les verdures de la cocció. Quan el brou es refredi, podem desengreixar fàcilment la capa de greix sòlid que quedi a la superfície, i el podem colar amb una tela molt fina o una estamenya. Després fem que torni a arrencar el bull, i hi afegim una clara d’ou mesclada amb juliana de porro: l’albúmina i el vegetal atraparan les minipartícules que quedaran en suspensió, i així aconseguirem que el líquid sigui pur, transparent i delicat.

  • NOMÉS SÓN DE CARN? 

No, i ara! Podem elaborar consomés vegetals, de peix, de marisc, de carn blanca o vermella o de caça. 

  • ÚS i CONSERVACIÓ

Generalment, els consomés se serveixen a l'inici de l’àpat, a manera d'entrant. Podem afegir-hi entrebancs gurmet, com ara un ou a baixa temperatura, o algunes verdures laminades, uns dauets de carn o de peix, trossets de pa cruixent, etc. El podem conservar a la nevera, com qualsevol brou, si l'hem de consumir al cap de pocs dies, o al congelador, si el volem consumir temps després.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: