Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que cal saber sobre el curri i el masala

Dues espècies asiàtiques per descobrir

Curri

Curri

Són una bona manera de donar gust a les receptes i de descobrir noves aromes i nous sabors. La cuina mediterrània té espècies pròpies, però els reis d’aquests productes són els països d’Àsia i l’Orient Mitjà, d’on arriben barreges, com el curri i el masala, que val la pena descobrir.

Curri. És l’espècie estrella de la cuina del subcontinent indi i del Pakistan. Defineix plats com l’arròs, el peix i la carn pel seu fort i característic sabor. No obstant això, el curri es barreja sovint amb fins a setze varietats d’ingredients com la mostassa, el coriandre, el gingebre i el cardamom. A casa nostra, és habitual comprar-lo en pols, però a l’Índia també es troba en pasta.

Masala. El més habitual és preparar-lo barrejant set espècies, com la nou moscada, el coriandre i el clau d’espècia, entre d’altres. Es pot afegir a tota mena de plats, però, sempre, al final de la cocció. De fet, quan es fa el preparat, els ingredients se salten una mica perquè desprenguin tota l’aroma abans de moldre’ls. És interessant que parlem de barreges, ja que de ben segur que no sabíeu que aquest producte originari del nord de l'Índia significa, literalment, ‘barreja calenta’.

Més enllà d’aquests clàssics de la cuina índia, si us interessen les espècies d’aquesta varietat us fem cinc cèntims d’alguna alternativa perquè prepareu uns àpats ben saborosos.

Pebrot bitxo

Ras-alhanut. És una barreja del Marroc que es fa amb arrels, espècies, escorces i flors seques, i que és l’estrella de receptes com el tagín i el cuscús de xai.

Za’atar. Al Pròxim Orient, aquesta barreja d’herbes seques, sèsam i sumac es fa servir com a aperitiu i també per macerar carn i verdura.

Bixa. Es tracta d'una barreja mexicana d’all, taronja amarga, coriandre i comí, entre altres ingredients, que es fa servir, sobretot, per untar carn i marisc.

'Quatre épices'. A França, aquesta mescla de pebre, clau d’espècia, canyella, gingebre i nou moscada es posa en sopes i verdures.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: