Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que cal saber sobre el curri i el masala

Dues espècies asiàtiques per descobrir

Curri

Curri

Són una bona manera de donar gust a les receptes i de descobrir noves aromes i nous sabors. La cuina mediterrània té espècies pròpies, però els reis d’aquests productes són els països d’Àsia i l’Orient Mitjà, d’on arriben barreges, com el curri i el masala, que val la pena descobrir.

Curri. És l’espècie estrella de la cuina del subcontinent indi i del Pakistan. Defineix plats com l’arròs, el peix i la carn pel seu fort i característic sabor. No obstant això, el curri es barreja sovint amb fins a setze varietats d’ingredients com la mostassa, el coriandre, el gingebre i el cardamom. A casa nostra, és habitual comprar-lo en pols, però a l’Índia també es troba en pasta.

Masala. El més habitual és preparar-lo barrejant set espècies, com la nou moscada, el coriandre i el clau d’espècia, entre d’altres. Es pot afegir a tota mena de plats, però, sempre, al final de la cocció. De fet, quan es fa el preparat, els ingredients se salten una mica perquè desprenguin tota l’aroma abans de moldre’ls. És interessant que parlem de barreges, ja que de ben segur que no sabíeu que aquest producte originari del nord de l'Índia significa, literalment, ‘barreja calenta’.

Més enllà d’aquests clàssics de la cuina índia, si us interessen les espècies d’aquesta varietat us fem cinc cèntims d’alguna alternativa perquè prepareu uns àpats ben saborosos.

Pebrot bitxo

Ras-alhanut. És una barreja del Marroc que es fa amb arrels, espècies, escorces i flors seques, i que és l’estrella de receptes com el tagín i el cuscús de xai.

Za’atar. Al Pròxim Orient, aquesta barreja d’herbes seques, sèsam i sumac es fa servir com a aperitiu i també per macerar carn i verdura.

Bixa. Es tracta d'una barreja mexicana d’all, taronja amarga, coriandre i comí, entre altres ingredients, que es fa servir, sobretot, per untar carn i marisc.

'Quatre épices'. A França, aquesta mescla de pebre, clau d’espècia, canyella, gingebre i nou moscada es posa en sopes i verdures.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto