Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Tot el que heu de saber del plum-cake

Les postres que evolucionen amb el temps

Plum-cake de llimona

Plum-cake de llimona Levaduramadre

"Encara que solem pensar que el nom 'plum-cake' és d'origen anglès, res més lluny de la realitat. Només es diu així a l'Estat espanyol i a Itàlia; als països anglosaxons, en canvi, se'l coneix com a 'pound cake', i a França, com a 'quatre quarts'", segon explica Moncho López, 'alma mater' de Levaduramadre Natural Bakery. Però, què és exactament aquest dolç?

  • Ingredients originaris. La recepta original del bescuit consistia a barrejar un quart de cadascun dels ingredients principals: farina, sucre, mantega i ous.
  • Història. Amb tanta quantitat de sucre i mantega, aquest bescuit es va crear per aportar energia als mariners britànics en les llargues travessies fins a les seves colònies d'ultramar, ja que aguantava fresc molt temps, sempre que s'aconseguís conservar sec.
  • Ingredients actuals, més lleugers. Actualment, no necessitem, ni volem, un excés de greix, de sucres i de calories en els aliments, per la qual cosa la recepta s'ha anat alleugerint amb el pas dels anys.
  • Forma i sabor. Posteriorment, els francesos van desenvolupar la recepta: li donaren la forma rectangular tradicional i hi afegiren gustos diferents com la llimona, la poma o la xocolata.
  • Variants. Els plum-cakes es poden fer amb fruita fresca, xocolata, pastanagues, llavors… I també es poden fer amb diferents tipus de farina.
  • Receptes. Per acabar d'arrodonir els coneixements sobre aquestes postres, suaus i esponjoses, us proposem unes quantes receptes per fer a casa:
  1. Clàssic
  2. De poma golden
  3. D'ametlla i macedònia de fruites
  4. De pastanaga, coco i gelat de mandarina
  5. De nous i xocolata

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 259

BOJOS PELS ARROSSOS SECS!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Josep Moreno

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto