Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que heu de saber del plum-cake

Les postres que evolucionen amb el temps

Plum-cake de llimona

Plum-cake de llimona Levaduramadre

"Encara que solem pensar que el nom 'plum-cake' és d'origen anglès, res més lluny de la realitat. Només es diu així a l'Estat espanyol i a Itàlia; als països anglosaxons, en canvi, se'l coneix com a 'pound cake', i a França, com a 'quatre quarts'", segon explica Moncho López, 'alma mater' de Levaduramadre Natural Bakery. Però, què és exactament aquest dolç?

  • Ingredients originaris. La recepta original del bescuit consistia a barrejar un quart de cadascun dels ingredients principals: farina, sucre, mantega i ous.
  • Història. Amb tanta quantitat de sucre i mantega, aquest bescuit es va crear per aportar energia als mariners britànics en les llargues travessies fins a les seves colònies d'ultramar, ja que aguantava fresc molt temps, sempre que s'aconseguís conservar sec.
  • Ingredients actuals, més lleugers. Actualment, no necessitem, ni volem, un excés de greix, de sucres i de calories en els aliments, per la qual cosa la recepta s'ha anat alleugerint amb el pas dels anys.
  • Forma i sabor. Posteriorment, els francesos van desenvolupar la recepta: li donaren la forma rectangular tradicional i hi afegiren gustos diferents com la llimona, la poma o la xocolata.
  • Variants. Els plum-cakes es poden fer amb fruita fresca, xocolata, pastanagues, llavors… I també es poden fer amb diferents tipus de farina.
  • Receptes. Per acabar d'arrodonir els coneixements sobre aquestes postres, suaus i esponjoses, us proposem unes quantes receptes per fer a casa:
  1. Clàssic
  2. De poma golden
  3. D'ametlla i macedònia de fruites
  4. De pastanaga, coco i gelat de mandarina
  5. De nous i xocolata

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: