Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tres receptes dolces del CUINA de Nadal que no et pots perdre

Propostes que ens fan desitjar que arribin les festes com més aviat millor!

CARME MELIÀ

29/11/2021

El CUINA de desembre-gener arriba carregat de receptes –fins a seixanta, més que mai– perquè passeu un Nadal saborós i ple de caliu. Nosaltres encara no sabem per on començar a cuinar, entre rostits, plats per compartir i propostes de gall dindi. Però, mentre decidim el menú de Nadal, ens hem proposat endolcir-nos l'espera de les festes amb tres receptes que, de segur, es convertiran en imprescindibles del vostre receptari particular. Unes galetes de gingebre de Gemma Clofent, uns toffees salats de Jordi Roca i el carpaccio de taronja i torró de Francesc Murgadas són gairebé els tres Reis Mags dels dolços dels àpats nadalencs. 

01 Galetes de gingebre

Galetes de gingebre Becky Lawton

Galetes de gingebre

Aquestes galetes són un dels dolços tradicionals del Nadal a molts països europeus. Busqueu motlles per tallar pasta ben originals, amb formes nadalenques, com ara avets, trineus, estels… Una proposta original i alhora divertida, ja que pot ser una bona excusa per tenir la canalla ben entretinguda durant les vacances nadalenques. Estem segurs que els més petits –i algun gran!– s'ho passaran d'allò més bé cuinant aquestes galetes. Deixeu que facin volar la seva imaginació amb les formes i els colors de la glaça!

Al CUINA de Nadal, Gemma Clofent ens proposa aquesta recepta i dues més de dolços típics dels països del continent que es mengen tradicionalment per aquestes festes. Tasteu-les, us encantaran! 

02 Caramels toffee salats

Caramels toffee salats Becky Lawton

Caramels toffee salats

Uns caramels ben fàcils de fer que es poden convertir en un pica-pica ben atractiu per a les visites de tarda o per entretenir la gana entre àpats. Si el que busqueu són uns dolços per regalar, però els voleu fer a casa, la revista CUINA de Nadal us espera amb sis propostes suggeridores –i molt dolces– que poden ser d'allò més útils per a les sorpreses de l'amic invisible. Poseu-vos el davantal i a triomfar!

03 Carpaccio de taronja i torró

Carpaccio de taronja i torró Anna Garcia Frigola

Carpaccio de taronja i torró

Unes postres que es poden reservar per fer al final de les festes, amb les restes de torró que ens hagin quedat per casa. O, si sou molt i molt llaminers, les podeu fer abans de Nadal per començar a degustar el torró! Aquestes postres no són aptes per a vegans ja que el torró porta mel.

Aquesta recepta incorpora moscat –una de les varietats de raïm més antigues–, que conserva les característiques originals. De collita primerenca, se sol deixar uns quants dies a sol i serena, per augmentar-ne el percentatge de sucre i poder-ne obtenir –amb la fermentació parcial– vins ensucrats, que són característics de tota la conca mediterrània i que, a casa nostra, tenen en el Muscat de Rivesaltes un excels representant.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto