Preparació
Preparació
- Demaneu a la peixateria que us facin la bruixa a filets.
- Per a la salsa: peleu i piqueu les escalunyes i l’all. Sofregiu-ho a la paella amb un raig d’oli, a foc suau, uns 5 min.
- Afegiu-hi mel blat de moro cuit, la nata líquida i el brou de peix. Coeu tot el conjunt fins que la nata es redueixi a la meitat, uns 10 min, a foc baix.
- Salpebreu-ho, tritureu-ho i coleu-ho per treure’n la pela del blat de moro.
- Coeu els filets de bruixa a part, en una paella antiadherent, amb un rajolí d’oli. Comenceu pel costat de la pell, a foc mitjà-alt, 2 min. Amb una espàtula, gireu-los i coeu-los per l’altre costat, 1 min, a tot estirar.
- Serviu els filets de bruixa amb la salsa de blat de moro i, si voleu, acompanyeu-ho amb uns dauets crus de carbassó, amanits amb oli i sal.
El consell
- Els filets de bruixa també es poden coure al microones. Els posem en una safata apta per a microones, els ruixem amb una mica d’oli i un pessic de sal, ho tapem amb una tapa apta per a microones i ho coem un parell de minuts (depenent del gruix dels filets. Si són molt gruixuts, ho farem amb 3 minuts)
- Aquesta salsa de blat de moro t’anirà genial per acompanyar altres peixos. Prova de preparar-la quan facis rap o lluç a la planxa. Veuràs com els dóna un gust deliciós. I, si serveixes el peix acompanyat d’una mica d’arròs, tindràs un plat únic la mar de complet.
- Ho sabies? Les escalunyes es distingeixen fàcilment perquè són unes cebes petites que tenen dues parts separades i una única arrel.