Preparació
Preparació
- Demaneu ajuda a un adult per encendre els fogons i foneu la mantega en una paella.
- Quan sigui fosa, afegiu-hi el suc de llimona i el sucre morè.
- Poseu-hi els plàtans tallats i feu-ho coure 2 min, a foc mitjà, sense parar de remenar.
- Afegiu-hi la llet i deixeu-ho bullir uns 10 min.
- Tritureu-ho i reserveu-ho. Si cal, demaneu ajuda a un adult perquè us faci un cop de mà amb el túrmix.
- En un bol apte per a microones, poseu la xocolata i l’aigua. Foneu la xocolata al microones a potència màxima, 2 min. Barregeu-ho bé.
- Poseu la salsa de xocolata en una copa transparent. Aboqueu-hi per sobre la crema de plàtan i acabeu-ho amb el gelat de xocolata.
El consell
Com a alternativa, en comptes de servir la crema de plàtan amb el gelat i la salsa de xocolata, simplement podeu posar-la en copes, afegir-hi una mica de nata per sobre i empolsar-ho amb uns encenalls de xocolata o una mica de canyella en pols.
Val la pena pensar en aquesta recepta quan tingueu a casa plàtans que hagin quedat massa madurs i que ja no us agradin per menjar-te’ls sols.
Podeu servir la crema de plàtan freda o tèbia.