Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Foneu la xocolata, trossejada, al microones. Aboqueu-la en les vint cavitats esfèriques d'un motlle de silicona semiesfèric (4 cm de diàmetre) fins a omplir-les totalment.
  2. Gireu el molle i deixeu caure la xocolata líquida per aconseguir una pel·lícula fina de xocolata a l'interior. Rasqueu la part sobrant de xocolata del motlle (us han de quedar semiesferes fines de xocolata buides per dins). Congeleu-ho.
  3. Per a la crema de menta: mescleu tots els ingredients en fred, menys el xarop de menta. Coeu-ho a foc lent i sense deixar de remenar-ho, fins a obtenir una textura brillant i cremosa. Afegiu-hi el xarop de menta. Traieu la branca.
  4. Per al xarop i el caviar de menta: aboqueu l'oli en un got alt i refredeu-lo al congelador fins a 5ºC.
  5. Barregeu l'aigua, el xarop, la menta i el sucre, i feu que arrenqui el bull, 3 min. Deixeu-ho infusionar 10 min fora del foc i aromatitzeu-ho amb les gotes d'oli essencial. Coleu-ho.
  6. Afegiu-hi  l'agar-agar, feu que arrenqui el bull i poseu-ne una part en una xeringa. Poseu-ho gota a gota en el bany d'oli fred. Mantingeu-hi el caviar 5 min i retireu-lo amb l'ajuda d'una cullera coladora per a esferificacions (cullera amb forats).
  7. Escorreu el caviar i netegeu-lo submergint-lo breument en una safata amb aigua. Repetiu l'operació fins que no quedi xarop.
  8. Traieu del congelador el motlle semiesfèric i desmmotlleu les esferes de xocolata per aconseguir la forma de closca buida. 
  9. Farciu cada semiesfera amb crema fins a la meitat i a sobre poseu-hi una culleraeta de caviar i menta. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 252

TOT UN MÓN DE CRESTES!

  • Tendències
  • Pere Carrió

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto