Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Foneu la xocolata, trossejada, al microones. Aboqueu-la en les vint cavitats esfèriques d'un motlle de silicona semiesfèric (4 cm de diàmetre) fins a omplir-les totalment.
  2. Gireu el molle i deixeu caure la xocolata líquida per aconseguir una pel·lícula fina de xocolata a l'interior. Rasqueu la part sobrant de xocolata del motlle (us han de quedar semiesferes fines de xocolata buides per dins). Congeleu-ho.
  3. Per a la crema de menta: mescleu tots els ingredients en fred, menys el xarop de menta. Coeu-ho a foc lent i sense deixar de remenar-ho, fins a obtenir una textura brillant i cremosa. Afegiu-hi el xarop de menta. Traieu la branca.
  4. Per al xarop i el caviar de menta: aboqueu l'oli en un got alt i refredeu-lo al congelador fins a 5ºC.
  5. Barregeu l'aigua, el xarop, la menta i el sucre, i feu que arrenqui el bull, 3 min. Deixeu-ho infusionar 10 min fora del foc i aromatitzeu-ho amb les gotes d'oli essencial. Coleu-ho.
  6. Afegiu-hi  l'agar-agar, feu que arrenqui el bull i poseu-ne una part en una xeringa. Poseu-ho gota a gota en el bany d'oli fred. Mantingeu-hi el caviar 5 min i retireu-lo amb l'ajuda d'una cullera coladora per a esferificacions (cullera amb forats).
  7. Escorreu el caviar i netegeu-lo submergint-lo breument en una safata amb aigua. Repetiu l'operació fins que no quedi xarop.
  8. Traieu del congelador el motlle semiesfèric i desmmotlleu les esferes de xocolata per aconseguir la forma de closca buida. 
  9. Farciu cada semiesfera amb crema fins a la meitat i a sobre poseu-hi una culleraeta de caviar i menta. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: