Preparació
- Escalfeu el forn a 180 °C. Un cop calent poseu un paper sulfuritzat sobre la placa de forn.
- Greixeu els moniatos amb 2 cullerades d'oli d'oliva. A continuació, empolvoreu-los amb el pebre vermell fumat, la canyella en pols, l'all en pols i la sal, i barregeu-ho bé.
- Distribuïu el moniato a la safata del forn. Fornegeu-ho durant 45 min, o fins que els moniatos estiguin tendres i cruixents per les vores.
- Poseu la col arrissada picada en un bol gran. Afegiu-hi 3 cullerades d'oli d'oliva i una quantitat generosa de sal marina, i utilitzeu les mans per distribuir bé aquesta preparació fins que les fulles estiguin tendres i hagin reduït la seva mida.
- En una paella antiadherent petita, fregiu el halloumi fins que estigui daurat per tots els costats. Reserveu-ho.
- Talleu les remolatxes a daus o a rodanxes i poseu-les en una safata de forn. Cobriu-les amb paper d'alumini i enforneu-les a 220 °C durant aproximadament 1 h. Deixeu que es refredin.
- Poseu la remolatxa rostida al bol amb la col arrissada i, a continuació, els moniatos rostits i el halloumi.
- Per a les llavors de carbassa i les nous pacanes especiades: bateu en un bol petit l'oli d'oliva, el xarop d'auró, la canyella, la caiena i la sal. Afegiu-hi les llavors i les pacanes, barrejant-ho bé fins que estiguin completament cobertes.
- Salteu-les en una paella durant uns minuts fins que estiguin cruixents. Aneu-les remenant perquè no es cremin.
- Coroneu l'amanida amb les llavors de carbassa i les pacanes torrades, l'alvocat tallat a rodanxes i els grans de magrana.
- Per a la vinagreta: bateu tots els ingredients fins que la salsa sigui suau i cremosa. Podeu abocar-hi més aigua, una culleradeta cada cop, fins a obtenir la consistència desitjada.
- Ruixeu amb aquesta preparació l'amanida just abans de servir-la.