Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

A la cuina:

  1. En una cassola, barregeu els ingredients del glacejat i poseu-los al foc. Deixeu-ho que bulli, fins que la barreja es redueixi a 1/2 tassa (no més perquè es cremarà).
  2. Separeu la barreja i deixeu-la refredar a temperatura ambient.
  3. Retireu i rebutgeu el coll, els menuts, els extrems i l'excés de greix de l'ànec. Renteu-lo amb aigua freda i assequeu-lo amb paper de cuina.
  4. Punxeu l'ànec amb una forquilla, sobretot sota el pit, per deixar-ne sortir el greix mentre es fa.
  5. Salpebreu l'ànec per dins i per fora.
  6. Espremeu la llimona a l'interior de l'ànec, al costat de la ceba. Lligueu les potes de l'ànec amb un cordó.

A la barbacoa:

  1. Col·loqueu l'ànec, amb el pit cap amunt, sobre un suport de cocció dins una safata d'alumini resistent de 33 cm per 22 cm. Coeu-lo a la barbacoa en cocció indirecta a temperatura mitjana (de 180 ºC a 230 ºC) fins que la temperatura interna del pit arribi als 75 ºC (d'1 h 30 min a 2 h).
  2. Cobriu l'ànec amb el glacejat quan hagi passat la meitat del temps i repetiu aquesta acció cada 15 min fins que el brou estigui lleugerament rosat i l'ànec estigui fet.
  3. Mentre l'ànec és a la barbacoa, mantingueu la tapa tancada tant de temps com sigui possible.
  4. Retireu-lo de la barbacoa i deixeu-lo reposar entre 15 i 20 min abans de trinxar-lo.
  5. Serviu l'ànec calent o a temperatura ambient.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto