Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per fer el bacallà, envaseu-lo al buit individualment amb oli verge extra i una fulla de menta (a la part de la pell). Si no disposeu d’envasadora, podeu submergir-lo en oli amb unes fulles de menta. La cocció serà de 8 min a 65 ºC.
  2. Per als envinagrats, lamineu la ceba i l’all i envaseu-los amb pell de llimona, vinagre, oli, sal i pebre negre mòlt. Coeu-los durant 15 min a 65 ºC. 
  3. Per a l’aire de pebrot vermell, infusioneu el pebrot en l’aigua (amb sal) a punt de ebullició (però sense que arribi a bullir) durant 5 min. Tritureu-ho amb un túrmix i afegiu la lecitina. Haureu de posar el túrmix de costat per aconseguir l’aire de pebrot. Això s’ha de fer en l’ultim moment perquè l’aire no us baixi.
  4. Per a l’albergínia, talleu-la en daus regulars d’un centímetre, saleu-la, enfarineu-la i fregiu-la.
  5. Per a la gelatina i la compota de tomàquet, escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a quarts. Afegiu-hi el suc de llimona, el sucre, l’anís estrellat, el cardamom i el pebre de Sichuan i deixeu-ho reposar fora de la nevera durant 1 h. Un cop hagi passat una hora, coleu la mescla amb un colador de malla fina. Per una banda tindreu l'aigua de tomàquet i per l’altra, els grills. Afegiu als grills 1 g d’agar-agar i 20 g d’aigua de tomàquet. Poseu-ho a foc baix durant 10 o 15 min, fins que s’hagi evaporat tota l’aigua. Refredeu-ho a la nevera. Afegiu agar-agar (en una proporció de 2,5 g per cada 1/2 l) a l'aigua de tomàquet restant i porteu-ho a ebullició. Un cop hagi bullit bé, estireu-ho en una safata plana. Deixeu-ho destapat fora de la nevera. Un cop hagi quallat, talleu daus regulars d’1 cm.
  6. Per a l'escuma de tomàquet, primerament hidrateu les fulles de gelatina amb aigua ben freda. Liqüeu el tomàquet i poseu-lo al foc amb l’oli, el sucre, el suc de llimona, la sal i pebre negre molta. Deixeu-ho 5 min a foc baix, afegiu-hi i dissoleu la gelatina i passeu-ho per un colador de malla molt fina. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 10 min i introduïu-ho a un sifó. Poseu dues càrregues i deixeu-ho reposar durant mitja hora a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: