Preparació
- Renteu les dues pomes Golden i poseu-les a coure al forn durant 40 min, aproximadament. Quan siguin cuites, traieu-ne la pell i guardeu-ne la polpa. Passeu-les per un passapuré i reserveu-ho.
- Poseu en un petit cassó al foc amb aigua i quan arrenqui el bull poseu-hi els alls i escaldeu-los tres vegades. A la tercera, deixeu-los coure fins que quedin ben tovets. Aixafeu-los.
- Poseu en un bol al bany maria els rovells, els alls, la mel i un raig d'aigua. Munteu-lo amb unes varetes. Quan estiguin emulsionats, aneu-hi afegint l'oli perquè lligui com una maionesa calenta. Al final, poseu-hi el puré de poma.
- Talleu el llom de bacallà en 4 racions i poseu-lo a coure en una plàtera amb un raig d’oli al forn. Quan sigui mig cuit, traieu-lo de la plàtera i col·loqueu-lo al plat amb una cullerada d’allioli al damunt i gratineu-lo.