Preparació
- Per al romesco: escaliveu els tomàquets i l’all. Tritureu-los amb el túrmix juntament amb la resta d’ingredients fins que quedi tot ben lligat. Reserveu-ho.
- Per al fumet de peix: poseu en una olla un litre d’aigua, 500 g de peix de roca (nomès el cap i les espines, tot ben net), un raig de vi blanc, una fulla de llorer i una ceba, un porro i una pastanaga, pelats i tallats a rodelles. Quan arrenqui el bull, escumeu-ho i deixeu-ho coure 20 min a foc fort. Coleu-ho i deixeu-ho refredar.
- En una cassola poseu una cullerada de romesco i remeneu-ho fins que es comenci a enrossir. Després, remulleu-ho amb el fumet de peix. Quan arrenqui el bull, poseu-hi els talls de bacallà i, tot seguit, els fesols, i deixeu-ho coure a foc suau 10 min. Ho podeu emplatar quan vegeu que comença a espessir-se.