Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu el pa a dauets i torreu-lo al forn, o demaneu ajuda a un adult per fregir-lo en oli.
  2. Talleu el bacallà a talls més petits, de manera que cada persona en tingui uns tres o quatre trossos per plat. Així el peix es courà més ràpid i la mel no es cremarà.
  3. Eixugueu bé els trossos de bacallà sobre paper absorbent.
  4. Feu una pasta amb la farina, l’ou batut, la mica de llevat i la mel. Suqueu el bacallà en aquesta pasta i demaneu ajuda per fregir-lo en oli abundant, només fins que s’enrosseixi.
  5. Serviu el bacallà al plat acompanyat d’una amanida d’espinacs frescos, el tomàquet tallat a daus, uns pinyons torrats i uns dauets de pa torrat. Quan ho tingueu emplatat, amaniu-ho amb oli i sal.

El consell

  • Sabeu com dessalar el bacallà? Si el compreu esqueixat, n’hi ha prou a rentar-lo molt bé i deixar-lo en remull 30 min abans de consumir-lo. En canvi, si en compreu peces grosses, les haureu de rentar molt bé i deixar-les a remull, completament cobertes amb aigua i amb la pell cap amunt, tres dies, canviant l’aigua cada dia.
  • Veritat que quan mengeu bacallà trobeu que és un peix molt melós? Això és per la gelatina que es troba entre la seva carn, sobretot a la part central i a la pell.
  • Sabíeu que el bacallà viu a les aigües de l’Atlàntic Nord? I que el bacallà més famós prové de les Illes Lofoten?

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

01 mar - 01 abr

Campanya gastronòmica del bacallà 2020

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del...

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto