Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Talleu el pa a dauets i torreu-lo al forn, o demaneu ajuda a un adult per fregir-lo en oli.
  2. Talleu el bacallà a talls més petits, de manera que cada persona en tingui uns tres o quatre trossos per plat. Així el peix es courà més ràpid i la mel no es cremarà.
  3. Eixugueu bé els trossos de bacallà sobre paper absorbent.
  4. Feu una pasta amb la farina, l’ou batut, la mica de llevat i la mel. Suqueu el bacallà en aquesta pasta i demaneu ajuda per fregir-lo en oli abundant, només fins que s’enrosseixi.
  5. Serviu el bacallà al plat acompanyat d’una amanida d’espinacs frescos, el tomàquet tallat a daus, uns pinyons torrats i uns dauets de pa torrat. Quan ho tingueu emplatat, amaniu-ho amb oli i sal.

El consell

  • Sabeu com dessalar el bacallà? Si el compreu esqueixat, n’hi ha prou a rentar-lo molt bé i deixar-lo en remull 30 min abans de consumir-lo. En canvi, si en compreu peces grosses, les haureu de rentar molt bé i deixar-les a remull, completament cobertes amb aigua i amb la pell cap amunt, tres dies, canviant l’aigua cada dia.
  • Veritat que quan mengeu bacallà trobeu que és un peix molt melós? Això és per la gelatina que es troba entre la seva carn, sobretot a la part central i a la pell.
  • Sabíeu que el bacallà viu a les aigües de l’Atlàntic Nord? I que el bacallà més famós prové de les Illes Lofoten?

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

1es Jornades Gastronómiques Km 0 a l'Alta Ribagorça

Interessats a tastar els productes locals de l'Alta Ribagorça? Els caps de setmana de l'11 d'octubre al 3...

18 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

18 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

18 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto