Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu les patates i talleu-les. Demaneu a un adult que us ajudi a bullir-les uns 20 min. Sabreu que són cuites quan les punxeu i noteu que l’interior no ofereix resistència.
  2. Coleu les patates amb molta cura de no cremar-vos i poseu-les en un recipient alt, on les pugueu triturar amb comoditat. Afegiu-hi la mantega tova i la nata líquida calenta i una culleradeta de sal. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-ho amb el túrmix. També ho podeu fer amb un passapuré o a mà, però, com que la crema ha de ser molt fina, la batedora és la millor opció.
  3. Poseu el bacallà en un plat o un recipient fondo. Ruixeu-lo amb una mica d’oli, tapeu-ho i coeu-ho 3 min al microones. És com queda millor!
  4. Talleu les figues seques ben menudes i piqueu les avellanes. Poseu-ho tot en un pot cobert d’oli d’oliva i tritureu-ho.
  5. Per muntar el plat, poseu una base de puré de patates, per sobre col·loqueu-hi el bacallà cuit i acabeu-ho amb l’oli de figues i avellanes.

El consell

Podeu fer servir aquesta recepta com a base i preparar-la amb altres tipus de peix. Quedarà igual de bona si la feu amb rap a la planxa o amb uns filets de bruixa.

A la cuina, les preparacions que es fan amb patata cuita, com el puré que prepareu en aquesta recepta, es coneixen amb el nom de Parmentier.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: