Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu les patates i talleu-les. Demaneu a un adult que us ajudi a bullir-les uns 20 min. Sabreu que són cuites quan les punxeu i noteu que l’interior no ofereix resistència.
  2. Coleu les patates amb molta cura de no cremar-vos i poseu-les en un recipient alt, on les pugueu triturar amb comoditat. Afegiu-hi la mantega tova i la nata líquida calenta i una culleradeta de sal. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-ho amb el túrmix. També ho podeu fer amb un passapuré o a mà, però, com que la crema ha de ser molt fina, la batedora és la millor opció.
  3. Poseu el bacallà en un plat o un recipient fondo. Ruixeu-lo amb una mica d’oli, tapeu-ho i coeu-ho 3 min al microones. És com queda millor!
  4. Talleu les figues seques ben menudes i piqueu les avellanes. Poseu-ho tot en un pot cobert d’oli d’oliva i tritureu-ho.
  5. Per muntar el plat, poseu una base de puré de patates, per sobre col·loqueu-hi el bacallà cuit i acabeu-ho amb l’oli de figues i avellanes.

El consell

Podeu fer servir aquesta recepta com a base i preparar-la amb altres tipus de peix. Quedarà igual de bona si la feu amb rap a la planxa o amb uns filets de bruixa.

A la cuina, les preparacions que es fan amb patata cuita, com el puré que prepareu en aquesta recepta, es coneixen amb el nom de Parmentier.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto