Preparació
- Per a la glaça: amb unes varetes, barregeu el sucre amb l'essència de vainilla i la llet temperada.
- Per a les berlines: en un bol, poseu la farina de força i la farina normal. Incorporeu-hi la sal i el llevat fresc Levanova esmicolat amb les mans. Afegiu-hi la llet i el sucre i remeneu-ho bé amb una paleta de fusta.
- Afegiu-hi els dos ous i remeneu-ho bé per homogeneïtzar la mescla.
- Pasteu-ho amb les mans dins del bol i, una vegada que la mescla es desenganxi de les parets, passeu a fer-ho sobre alguna superfície prèviament enfarinada. Quan la massa estigui compacta, afegiu-hi la mantega que haureu d'escampar per tota la massa esmicolant-la amb les mans a temperatura ambient. Pasteu-ho un altre cop fins a aconseguir la textura adequada: una massa homogènia i compacta. Deixeu-la reposar 1 h dins d'un bol i tapada amb un drap de cuina.
- Estireu la massa amb un corró fins que tingui un gruix d'1 cm. Formeu-ne porcions rodones amb un cercle més petit a dins, amb un tallapastes de dues mides o amb alguna eina que tingueu a casa, com a tapes de pots de dues mides, o gots.
- Deixeu que les porcions tornin a reposar sobre una safata amb prou espai entre si, ja que doblaran el volum, 20 min.
- Fregiu les peces en un cassó amb oli a temperatura mitjana-alta fins que es daurin bé. Escorreu-les, cobriu-les amb la glaça i deixeu-les refredar abans de servir.