Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Berlines
Berlines
  1. Per a la glaça: amb unes varetes, barregeu el sucre amb l'essència de vainilla i la llet temperada.
  2. Per a les berlines: en un bol, poseu la farina de força i la farina normal. Incorporeu-hi la sal i el llevat fresc Levanova esmicolat amb les mans. Afegiu-hi la llet i el sucre i remeneu-ho bé amb una paleta de fusta.
  3. Afegiu-hi els dos ous i remeneu-ho bé per homogeneïtzar la mescla.
  4. Pasteu-ho amb les mans dins del bol i, una vegada que la mescla es desenganxi de les parets, passeu a fer-ho sobre alguna superfície prèviament enfarinada. Quan la massa estigui compacta, afegiu-hi la mantega que haureu d'escampar per tota la massa esmicolant-la amb les mans a temperatura ambient. Pasteu-ho un altre cop fins a aconseguir la textura adequada: una massa homogènia i compacta. Deixeu-la reposar 1 h dins d'un bol i tapada amb un drap de cuina.
  5. Estireu la massa amb un corró fins que tingui un gruix d'1 cm. Formeu-ne porcions rodones amb un cercle més petit a dins, amb un tallapastes de dues mides o amb alguna eina que tingueu a casa, com a tapes de pots de dues mides, o gots.
  6. Deixeu que les porcions tornin a reposar sobre una safata amb prou espai entre si, ja que doblaran el volum, 20 min.
  7. Fregiu les peces en un cassó amb oli a temperatura mitjana-alta fins que es daurin bé. Escorreu-les, cobriu-les amb la glaça i deixeu-les refredar abans de servir.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

05-06 abr

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto