Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Separeu les penques de les fulles de les bledes.
  2. Demaneu ajuda a un adult per escaldar 30 s, en un cassó gran amb aigua bullent, les fulles de bleda.
  3. Escaldeu també les penques, 2 min. Refresqueu-les immediatament i talleu-les ben menudes.
  4. En una cassola, sofregiu la ceba picada, amb un raig d’oli, a foc mitjà. Afegiu-hi les penques. Salteu-ho i, finalment, poseu-hi les gambes picades i els retalls de peix.
  5. Esteneu les fulles de bleda sobre el marbre i, amb l’ajuda d’una cullera, farciu-les amb la barreja. Heu de procurar que us quedin en forma de bola. Reserveu els farcellets.
  6. Per a la beixamel lleugera: en una cassola, poseu la mantega a coure. Quan es fongui i prengui un coloret marronós, poseu-hi la farina i enrossiu-la, a foc mitjà, 1 min. Poseu-hi la llet calenta i, amb unes varetes manuals, bateu-ho amb força. Poseu-hi una mica de sal, de pebre blanc i de nou moscada. A foc lent, coeu-ho, sense parar de remenar, fins que la salsa prengui certa consistència. En total, uns 7 o 8 min de cocció.
  7. Escalfeu les bledes un momentet al microones i acabeu el plat afegint-hi una mica de beixamel per sobre.

El consell

  • Aquesta recepta també pot quedar boníssima si hi poseu uns quants bolets. Només els heu de tallar petits i coure’ls una mica a la paella amb un raig d’oli, fins que deixin anar tota l’aigua. Després incorporeu-los al farcit. Veureu que queden boníssims!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

19 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto