Preparació
Preparació
- Demaneu a la peixateria que us facin filets de les bruixes i que els treguin la pell superior. El millor és comprar bruixes de mida mitjana, perquè els rotllets no siguin gaire grossos.
- En una safata de forn amb un bon raig d’oli, poseu els grans d’all picats. Demaneu a un adult que us ajudi a coure’ls, a 200 ºC, uns 5 min, o fins que prenen color.
- Si teniu un pelador, peleu els tomàquets, talleu-los de qualsevol manera i afegiu-los a la safata de forn on teniu els alls. Salpebreu-ho i afegiu-hi una cullerada de sucre. Poseu-ho al forn uns 20 min.
- Tritureu les olives amb una mica d’oli d’oliva, que us ajudarà a poder-les triturar millor. Si no teniu experiència amb el túrmix, demaneu a un adult que faci aquest pas.
- Estireu els filets de bruixa i pinteu-los amb el paté d’olives. Poseu-hi les ametlles granet per sobre, emboliqueu el filet i tanqueu-lo amb un escuradents.
- Demaneu ajuda per treure la safata del forn amb els tomàquets cuits i aixafeu-los una mica amb una forquilla.
- Poseu els rotlles de bruixa a la safata per sobre dels tomàquets cuits, amaniu-los amb un raig d’oli d’oliva i enforneu-los, a 180 ºC, uns 10 min.
El consell
Si voleu, quan poseu els tomàquets al forn, podeu aprofitar per afegir-hi unes patates tallades a rodanxes. D’aquesta manera, tindreu un plat únic la mar de complet!