Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Si a la peixateria no us han netejat els calamars, demaneu ajuda a un adult per netejar-los, traient-ne la bossa de tinta amb cura de no tacar-vos. Gireu-los perquè quedin ben nets i per poder-los farcir fàcilment. Reserveu-los.
  2. Talleu les potes i les ales ben petites.
  3. Per al farcit: peleu i piqueu la ceba i, amb l’ajuda d’un adult, sofregiu-la en una cassola, a foc lent, amb un raig d’oli generós, fins que quedi ben rossa.
  4. Poseu-hi les ales i les potes de calamar i els tomàquets ratllats. Coeu-ho 5 min.
  5. Afegiu-hi l’albergínia, pelada i tallada a dauets, i la carn picada. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure 5 min llargs.
  6. Quan la barreja sigui freda, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
  7. Per a la salsa de tomàquet: poseu un raig d’oli en una cassola gran, on hi càpiguen els calamars. Sofregiu-hi, a foc lent, l’altra ceba, pelada i picada, amb la pastanaga tallada a dauets i l’all picat, uns 10 min. Afegiu-hi el tomàquet triturat i coeu-ho lentament, amb la cassola tapada, 15 min. Salpebreu-ho.
  8. Enfarineu els calamars i fregiu-lod en oli d’oliva abundant. Traieu-los i passeu-los a la cassola de la salsa de tomàquet.
  9. Aboqueu-hi un parell de gots d’aigua i deixeu coure el conjunt 30 min. Si no ha quedat una salsa confitada, deixeu-ho coure uns 5 min més.

El consell

  • Si voleu, podeu canviar els ingredients del farcit d’aquesta recepta. Per exemple, si us agraden els bolets, n’hi podeu posar uns quants talladets ben petits. També hi podeu posar ou dur o una mica de pernil dolç picat finet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto