Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Si a la peixateria no us han netejat els calamars, demaneu ajuda a un adult per netejar-los, traient-ne la bossa de tinta amb cura de no tacar-vos. Gireu-los perquè quedin ben nets i per poder-los farcir fàcilment. Reserveu-los.
  2. Talleu les potes i les ales ben petites.
  3. Per al farcit: peleu i piqueu la ceba i, amb l’ajuda d’un adult, sofregiu-la en una cassola, a foc lent, amb un raig d’oli generós, fins que quedi ben rossa.
  4. Poseu-hi les ales i les potes de calamar i els tomàquets ratllats. Coeu-ho 5 min.
  5. Afegiu-hi l’albergínia, pelada i tallada a dauets, i la carn picada. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure 5 min llargs.
  6. Quan la barreja sigui freda, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
  7. Per a la salsa de tomàquet: poseu un raig d’oli en una cassola gran, on hi càpiguen els calamars. Sofregiu-hi, a foc lent, l’altra ceba, pelada i picada, amb la pastanaga tallada a dauets i l’all picat, uns 10 min. Afegiu-hi el tomàquet triturat i coeu-ho lentament, amb la cassola tapada, 15 min. Salpebreu-ho.
  8. Enfarineu els calamars i fregiu-lod en oli d’oliva abundant. Traieu-los i passeu-los a la cassola de la salsa de tomàquet.
  9. Aboqueu-hi un parell de gots d’aigua i deixeu coure el conjunt 30 min. Si no ha quedat una salsa confitada, deixeu-ho coure uns 5 min més.

El consell

  • Si voleu, podeu canviar els ingredients del farcit d’aquesta recepta. Per exemple, si us agraden els bolets, n’hi podeu posar uns quants talladets ben petits. També hi podeu posar ou dur o una mica de pernil dolç picat finet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto