Troba la teva recepta

Ja tenim el Nadal a tocar i, qui més qui menys, està rumiant quines receptes farà durant els àpats de les festes. Normalment, el plat estrella de Sant Esteve són els canelons, per això la meva proposta d’avui són precisament uns canelons. Però, com no podia ser d’altra manera, canelons en versió dolça!

A casa, les postres de mel i mató sempre han fet molt Nadal, segurament a causa de la nadala 'El noi de la mare'. Sigui com sigui, a mi em feia gràcia combinar els dos conceptes tan nadalencs i fer-ne un sol plat, per això els canelons de mel i mató. La recepta és ben senzilla de fer, sobretot ara que ja es troba agar-agar fàcilment. Potser l'única dificultat és pesar amb precisió l’agar-agar, ja que si ens passem o ens quedem curts la gelatina no quedarà bé. Tret d’això, la recepta no té cap secret. Us animo que la proveu, és una manera original i molt festiva de presentar el mel i mató aquestes festes de Nadal.

Preparació

  1. En un cassó barregeu l’aigua i la mel. Incorporeu-hi l’agar-agar i remeneu-ho bé per tal que no faci grumolls.
  2. Poseu el cassó al foc i porteu-ho a ebullició. Deixeu-ho bullir durant 1 min. Seguidament, aboqueu-ho sobre una plàtera de forma que quedi una làmina ben fina. Deixeu-ho quallar un parell d’hores.
  3. Talleu la gelatina en rectangles de la mida del caneló que volem fer. Amb l’ajut d’una mànega de pastisseria, farciu cada caneló amb el mató.
  4. Amb compte, emboliqueu els canelons i col·loqueu-los al plat. Decoreu-los amb uns grans de magrana i uns fils de mel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto