Troba la teva recepta

Ja tenim el Nadal a tocar i, qui més qui menys, està rumiant quines receptes farà durant els àpats de les festes. Normalment, el plat estrella de Sant Esteve són els canelons, per això la meva proposta d’avui són precisament uns canelons. Però, com no podia ser d’altra manera, canelons en versió dolça!

A casa, les postres de mel i mató sempre han fet molt Nadal, segurament a causa de la nadala 'El noi de la mare'. Sigui com sigui, a mi em feia gràcia combinar els dos conceptes tan nadalencs i fer-ne un sol plat, per això els canelons de mel i mató. La recepta és ben senzilla de fer, sobretot ara que ja es troba agar-agar fàcilment. Potser l'única dificultat és pesar amb precisió l’agar-agar, ja que si ens passem o ens quedem curts la gelatina no quedarà bé. Tret d’això, la recepta no té cap secret. Us animo que la proveu, és una manera original i molt festiva de presentar el mel i mató aquestes festes de Nadal.

Preparació

  1. En un cassó barregeu l’aigua i la mel. Incorporeu-hi l’agar-agar i remeneu-ho bé per tal que no faci grumolls.
  2. Poseu el cassó al foc i porteu-ho a ebullició. Deixeu-ho bullir durant 1 min. Seguidament, aboqueu-ho sobre una plàtera de forma que quedi una làmina ben fina. Deixeu-ho quallar un parell d’hores.
  3. Talleu la gelatina en rectangles de la mida del caneló que volem fer. Amb l’ajut d’una mànega de pastisseria, farciu cada caneló amb el mató.
  4. Amb compte, emboliqueu els canelons i col·loqueu-los al plat. Decoreu-los amb uns grans de magrana i uns fils de mel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto