Troba la teva recepta

Quan diuen que del porc tot s’aprofita, no menteixen. De les diferents races d’aquest animal que podem trobar al mercat, aquest mes us descobrim la Duroc, que és perfecta per elaborar botifarres o per preparar entrepans de cansalada per deixar tothom amb la boca oberta, i demanant-ne un altre mos.

  • El porc Duroc és una raça que ha arribat a Catalunya des dels EUA i que ha quallat al mercat amb un gran èxit, gràcies al sabor i a les propietats saludables de la carn. De vegades, se situa al mateix nivell que altres races, però, tot i que la carn de porc Duroc és molt gastronòmica i saludable, la de porc ibèric encara és més preuada, perquè té una infiltració de greix més gran i saludable, que la distingeix de la resta de races d’aquest animal.

  • Actualment és bastant fàcil trobar porc Duroc a la majoria de mercats del país. A les cansaladeries més punteres, ofereixen un bon ventall de carn de porc, des del porc blanc fins al porc Duroc, passant, és clar, pel porc ibèric.

  • La carn de porc Duroc és més tendra que la de porc ibèric, possiblement perquè se sacrifiquen animals més joves. La de Duroc, a banda de ser una carn amb un greix ben equilibrat i molt saborosa, fins i tot és millor que la d’ibèric, per a elaboracions com ara botifarres o llonganisses, perquè s’aconsegueix una textura superior a la del porc ibèric, que té un greix de textura massa tova. En canvi, amb el pernil passa tot el contrari: el greix tou i infiltrat al múscul del porc ibèric dóna lloc a pernils més bons.

Preparació

  1. Retireu la cotna de la cansalada. Feu un llit de sal grossa en una safata, poseu-hi la cansalada a sobre, i cobriu-la amb més sal. Reserveu-la 48 h a la nevera.
  2. Retireu la sal, renteu la cansalada i poseu-la a bullir coberta d’aigua mineral i un buquet fet amb el porro, la pastanaga, el tronquet d’api, el llorer i la farigola. Coeu-ho a foc lent 2 h.
  3. Retireu la cansalada del foc i deixeu-la refredar dins el mateix brou de cocció. Reserveu-la a la nevera.
  4. Al moment de servir, talleu la cansalada a bastons i marqueu-los en una paella fins que quedin torrats. Afegiu-hi un toc de pebre blanc i serviu-los en un entrepà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto