Troba la teva recepta

Quan diuen que del porc tot s’aprofita, no menteixen. De les diferents races d’aquest animal que podem trobar al mercat, aquest mes us descobrim la Duroc, que és perfecta per elaborar botifarres o per preparar entrepans de cansalada per deixar tothom amb la boca oberta, i demanant-ne un altre mos.

  • El porc Duroc és una raça que ha arribat a Catalunya des dels EUA i que ha quallat al mercat amb un gran èxit, gràcies al sabor i a les propietats saludables de la carn. De vegades, se situa al mateix nivell que altres races, però, tot i que la carn de porc Duroc és molt gastronòmica i saludable, la de porc ibèric encara és més preuada, perquè té una infiltració de greix més gran i saludable, que la distingeix de la resta de races d’aquest animal.

  • Actualment és bastant fàcil trobar porc Duroc a la majoria de mercats del país. A les cansaladeries més punteres, ofereixen un bon ventall de carn de porc, des del porc blanc fins al porc Duroc, passant, és clar, pel porc ibèric.

  • La carn de porc Duroc és més tendra que la de porc ibèric, possiblement perquè se sacrifiquen animals més joves. La de Duroc, a banda de ser una carn amb un greix ben equilibrat i molt saborosa, fins i tot és millor que la d’ibèric, per a elaboracions com ara botifarres o llonganisses, perquè s’aconsegueix una textura superior a la del porc ibèric, que té un greix de textura massa tova. En canvi, amb el pernil passa tot el contrari: el greix tou i infiltrat al múscul del porc ibèric dóna lloc a pernils més bons.

Preparació

  1. Retireu la cotna de la cansalada. Feu un llit de sal grossa en una safata, poseu-hi la cansalada a sobre, i cobriu-la amb més sal. Reserveu-la 48 h a la nevera.
  2. Retireu la sal, renteu la cansalada i poseu-la a bullir coberta d’aigua mineral i un buquet fet amb el porro, la pastanaga, el tronquet d’api, el llorer i la farigola. Coeu-ho a foc lent 2 h.
  3. Retireu la cansalada del foc i deixeu-la refredar dins el mateix brou de cocció. Reserveu-la a la nevera.
  4. Al moment de servir, talleu la cansalada a bastons i marqueu-los en una paella fins que quedin torrats. Afegiu-hi un toc de pebre blanc i serviu-los en un entrepà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto