Preparació
Preparació
- Estireu la pasta de full i, amb un got o un tallapasta, feu-ne rodones més grans que la mida de les cassoletes que fareu servir.
- Unteu les rodones amb mantega i enfarineu-les, per poder desemmotllar-les després més fàcilment. Punxeu-les amb una forquilla, poseu-hi un disc de paper de forn a sobre i cobriu-lo amb cigrons secs. Feu-les coure al forn a 180 ºC, 10 min.
- Mentrestant, demaneu a un adult que us ajudi a triturar la maionesa amb la tonyina escorreguda fins que quedi un paté.
- Poseu els ous a bullir, amb la closca, 10 min. Refresqueu-los i peleu-los.
- Peleu el tomàquet, talleu-lo en quatre trossos i traieu-li les llavors. Talleu-lo a dauets.
- Barregeu els daus de tomàquet amb la maionesa i la tonyina.
- Retireu els cigrons i el paper de forn de les cassoletes. Ompliu-les amb la barreja de tonyina, maionesa i tomàquet, i acabeu-les amb els ous durs ratllats.