Troba la teva recepta

Després d’al·lucinar tant amb una classe de l’Oriol Balaguer, he volgut provar de seguida les receptes que ens va ensenyar i he començat pel gotet de pastís de formatge. És una recepta inspirada en el clàssic New York Cheesecake però reinventada de nou, on la base cruixent es troba a la part superior i els diferents elements del pastís estan separats en capes. Per degustar-lo cal enfonsar la cullera des de dalt fins a baix, agafant porcions de cada capa i barrejant en boca tots els gustos i textures. El resultat és sorprenent, recorda perfectament al pastís original, però molt més lleuger, refrescant i amb una combinació de textures i sabors extraordinària.

He tingut un problema a l’hora d’escriure la recepta que ens va donar l’Oriol: les quantitats d’ingredients són enormes, ja que són les mateixes que fan servir a la pastisseria. A l’hora de reduir-les, he aplicat proporcions diferents a cada part recordant les quantitats que va preparar a classe. Ja veureu que és una recepta molt fàcil de fer a casa, no té cap complicació i es pot simplificar tant com es vulgui.

Preparació

  1. Per al cheese cake: barregeu el sucre i la nata i escalfeu-ho fins a 35 ºC. Aboqueu-ho progressivament sobre el formatge i barregeu-ho fins a obtenir una mescla homogènia. Deixeu-ho refredar a la nevera i, ben fred, semimunteu la barreja fins a textura cullerot.
  2. Per a l’estofat de fruits vermells: barregeu el sucre i el puré i aboqueu-ho sobre els fruits vermells. Repartiu-ho en els gotets i deixeu-ho macerar 2 h a 4 ºC.
  3. Per al cruixent: barregeu els tres sòlids trossejats grosso modo. Afegiu-hi la mantega líquida però no calenta i barregeu-ho bé.
  4. Muntatge: capa de fruits vermells, capa de crema de formatge, capa molt fina de gelatina de llimona i capa de cruixent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto