Preparació
- Per al sorbet: barregeu enèrgicament l’aigua i la glucosa en fred. Poseu-ho al foc i controleu-ne la temperatura.
- Quan arribi als 40 ºC, incorporeu-hi el sucre barrejat amb el neutre per a sorbets i deixeu pujar la temperatura fins a 85 ºC. Apagueu el foc i deixeu-ho refredar fins als 4 ºC.
- Incorporeu-hi la polpa de poma i el suc de llimona. Remeneu-ho bé i guardeu-ho a la nevera 6 h perquè la mescla maduri.
- Afegiu-hi la cervesa de baixa fermentació i passeu-ho per la sorbetera.
- Renteu els codonys i talleu-los a quarts. Traieu-ne les granes.
- Poseu els talls de codony en una plàtera de forn, juntament amb la mantega i el sucre. Tapeu-ho amb paper d’alumini i poseu-ho a coure 1 h, aproximadament, a 160 ºC. Comproveu-ne el punt de cocció, afegiu-hi la cervesa i deixeu-ho acabar de coure, que faci un xic de salsa.
- Serviu els codonys tebis amb el suc de la cocció i acompanyeu-los del sorbet.