Preparació
- Peleu la carbassa i talleu-la a daus.
- En una paella, cobriu amb oli els dauets de carbassa, un gra d’all aixafat i una branqueta de romaní. Feu que arrenqui el bull i apagueu el foc. Deixeu refredar els daus de carbassa en l’oli i escorreu-los bé.
- Torreu els pinyons al forn, a 180 ºC, 10 min. Deixeu-los refredar.
- Renteu les bledes amb aigua freda i deixeu-les escórrer. Talleu-les a trossos de 2 cm. Reserveu-ne una petita part i salteu-les.
- Peleu les patates i els alls i talleu-los a rodanxes.
- En una olla amb dues cullerades d’oli, ofegueu la ceba, les patates, les bledes i l’all 5 min, a foc mitjà. Saleu-ho i cobriu-ho amb aigua. Coeu-ho 20 min, fins que tota la verdura estigui ben tendra.
- Retireu-ho del foc, tritureu-ho bé i afegiu-hi la nata.
- Torneu a arrencar el bull. Reserveu-ho calent.
- En una paella, salteu les bledes amb una mica d’oli i saleu-les.
- Repartiu la crema als plats, a sobre poseu-hi les bledes saltades, repartiu-hi els daus de carbassa i acabeu-ho amb una mica de pebre vermell fumat i els pinyons torrats.