Preparació
- Per al crumble: barregeu la mantega tallada en cubs i molt freda amb la farina, la farina d’ametlles i el sucre. Fregueu-vos aquesta barreja entre les mans fins que es formi una sorra. Afegiu-hi el cacau i les nous trossejades. Refredeu-ho a la nevera 30 min.
- Esteneu-ho en una safata de forn i poseu-ho al forn a 180 Cº, 10-15 min, remenant-ho de tant en tant perquè el crumble quedi solt.
- Per a la trufa de xocolata: bulliu la nata i aboqueu-la sobre la xocolata negra trossejada, remeneu-ho fins que la xocolata es fongui del tot i reserveu-ho a la nevera unes hores, fins que quedi ben ferm.
- Per al toffee: prepareu un caramel sec amb el sucre. Quan adquireixi un color daurat, afegiu-hi la nata bullent. Deixeu que bulli uns minuts a foc suau, remenant-ho amb una cullera de fusta. Retireu-ho del foc i afegiu-hi 35 g de mantega i una mica de sal marina, barregeu-ho bé i reserveu-ho en fred.
- Sobre una base de crumble, poseu una porció de trufa de xocolata, ruixeu-ho amb una mica de toffee, afegiu-hi unes quantes escates de sal marina i serviu-ho.