Preparació
- Poseu a bullir la tonyina en aigua freda amb el llorer, la sal, uns grans de pebre negre i una mica d’oli d’oliva. Deixeu que arrenqui el bull. Un cop veieu que canvia de color, retireu-la i deixeu-la refredar en la seva mateixa aigua. Reserveu-la i deixeu-la a la nevera, coberta d’oli.
- Barregeu 50 g de maionesa amb les anxoves picades molt petites, l’ou dur tallat molt petit, les tàperes i una mica de ratlladura de pell de llimona. Barregeu-ho tot i reserveu-ho.
- Talleu la pasta brick en quatre parts. Enrotlleu-les amb un motlle de cucurutxos pintat amb oli. Pinteu la pasta amb la clara i poseu-la al forn a 160 ºC uns minuts, fins que quedi daurada. Deixeu-la refredar.
- Farciu els cucurutxos amb la tonyina i la maionesa aromatitzada. Munteu el plat procurant que els cucurutxos us quedin en moviment. Acabeu-lo amb pètals de flors, brots vegetals, pebrot i olives picades.