Preparació
- Per elaborar aquestes postres necessiteu motlles de 6 cm d’alçada i 4,50 cm de diàmetre, aproximadament.
- Comenceu a pelar les pomes a talls regulars i d’uns 4 mm de gruix.
- Seguidament, en una paella antiadherent feu el caramel amb el sucre, i un cop el tingueu ros afegiu-hi la mantega i salteu-hi les pomes. Un cop saltades, reserveu-les en una safata. Preneu els motlles i talleu les bases de la pasta de full i feu-les coure. Reserveu-les.
- Agafeu els motlles i ompliu-los amb la poma saltada molt uniformement i d’una manera regular. Un cop plens, poseu-hi la base de pasta de full cuita i entreu-ho al forn escalfat 5 min a 180 ºC.
- Pel que fa al gelat de vainilla, el més pràctic és comprar un gelat de vainilla comercial, ja que avui se’n poden trobar alguns de prou bons.
- Muntatge: un cop tingueu els Tatin cuits, col·loqueu-los en els plats, i afegiu-hi una mica de iogurt, la salsa de la cocció de la poma i el gelat de vainilla.