Inspirada en la recepta de salsa de tomàquet amb carn de Catherine Scorsese –la mare del director de cinema Martin Scorsese–, publicada en 'Italoamericanos. El libro de cocina de la familia Scorsese' (Confluencias Editorial).
Preparació
- Per a la salsa: en una olla gran amb oli d'oliva, ofegueu-hi la ceba i els alls. Afegiu-hi el concentrat de tomàquet, el tomàquet triturat, les pastanagues (aportaran dolçor al tomàquet), la patata (donarà textura a la salsa), la sal, el pebre vermell, l'alfàbrega, el julivert i l'aigua. Remeneu-ho amb cura, tapeu parcialment l'olla i deixeu-ho coure 45 min.
- Per a les mandonguilles (12 unitats): remulleu el pa amb la llet fins que s'estovi i escorreu-lo.
- En un recipient, incorporeu-hi la picada de les carns, la molla de pa remullada, el parmesà, l'ou batut, la sal, el pebre vermell i la salsa de tomàquet.
- Pasteu-ho per integrar bé els ingredients i formeu-ne mandonguilles grans.
- Incorporeu les mandonguilles a la salsa de tomàquet, porteu-ho a ebullició a foc lent amb l'olla tapada parcialment, remeneu-ho de tant en tant i coeu-ho 1 h. Retireu les pastanagues, els alls i la patata (podeu triturar les verdures per obtenir-ne un puré).
- Per a la pasta: bulliu els espaguetis fins que quedin grenyals en abundant aigua amb sal. Escorreu-los, afegiu la pasta a la salsa, coeu-ho 2 min i serviu-ho.