Consells de cuina La Vanguardia

Aquest estiu vam pujar a la Roca per visitar la família, aprofitant que hi havia la Gaia, la nebodeta de les Terres de l’Ebre que veiem massa poc sovint. Que maca que està! Ja sabeu que sempre m’agrada portar algun detallet dolç, i en aquesta ocasió van ser uns financiers.

Els financiers són uns petit fours molt agraïts, sempre que es mengin el mateix dia que s’han fet. Però com que la massa aguanta bé a la nevera i són tan ràpids de coure, és fàcil tenir la massa a punt a la nevera i coure’ls al moment de menjar. El toc de la mantega avellana és el que els fa tan bons i 'viciosos', és impossible menjar-ne només un. En aquesta ocasió hi vaig introduir fruits vermells a dins, ben variats, per tenir l’excusa perfecta per repetir: bé s’havien de tastar tots els sabors, oi?

Preparació

  1. El dia abans, congeleu els fruits vermells. Si són grossos (maduixes i figues), talleu-los a trossets.
  2. Per fer la mantega avellana, poseu uns 125 g de mantega en un cassó a foc suau. Deixeu que cogui a poc a poc, retirant les impureses de la superfície amb una cullera. Manteniu-ho al foc fins que agafi el color avellana. Peseu els 75 g de la recepta i reserveu-ho.
  3. Barregeu el sucre, l’avellana en pols, la farina, l’impulsor i la sal. Incorporeu-hi les clares a poc a poc. Afegiu-hi la mantega avellana tèbia i barregeu-ho bé.
  4. Poseu la mescla dins una mànega de pastisseria i reserveu-ho unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just al moment de menjar-ho.
  5. Repartiu la massa en motlles petits (millor de silicona) omplint uns 2/3. Col·loqueu al mig un fruit vermell directament congelat. Coeu-los a 200 ºC amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
  6. Serviu-los just acabats de fer.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto