Preparació
- Piqueu totes les hortalisses de la mateixa mida.
- Poseu les galeres i els escamarlans en una olla a foc fort amb un raig d’oli i sofregiu-ho 4 min.
- Exceptuant el tomàquet, el fonoll i el julivert, afegiu les verdures a l’olla i coeu-les fins que es daurin.
- Incorporeu-hi el tomàquet i una cullerada de concentrat de tomàquet. Remeneu-ho i afegiu-hi el peix de roca, el cap de rap, el julivert i el fonoll.
- Deixeu-ho coure tot plegat i aboqueu-hi l’aigua natural. Porteu-ho a ebullició i coeu-ho 25 min, destapat. Deixeu-ho reposar 20 min més.
- Coleu el fumet i aixafeu els ingredients amb un colador xinès. Passeu-ho per un colador fi, aboqueu-ho en una olla, feu que torni a arrencar el bull i guardeu-ho.
Podeu fer servir aquest fumet per preparar arrossos i fideuades, com la recepta de llagosta amb arròs melós i el seu coral que trobareu a la pàgina 63 del CUINA 261 (Juliol - Agost 2022).