Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer. La Qalamana és l’amfitriona del HEMC-21 i ha triat com a ingredient principal la soja i els seus derivats. Ara que ja comença el bon temps, m’he decidit per fer un gelat amb una base de batut de soja de xocolata (fàcil de trobar a qualsevol supermercat).

La recepta és la mateixa que la d'altres gelats que he fet, variant una mica els ingredients: és tan fàcil com congelar una crema dins una glaçonera i triturar els glaçons amb un robot de cuina per tal de trencar els cristalls de gel i donar-li una textura més cremosa. A més, hi he afegit unes cookies de xocolata trossejades, que li donen un toc de cruixent molt bo.

Preparació

  1. Dissoleu la Maizena en un rajolí de batut de soja. Dissoleu el cacau en un rajolí de batut de soja.
  2. En un cassó al foc, poseu la resta del batut de soja amb el sucre i el cacau ja dissolt. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
  3. A part, barregeu els rovells amb la Maizena ja dissolta. Afegiu-hi el batut de soja ja temperat, barregeu-ho i coleu-ho. Torneu a posar la crema al foc, remenant-ho sense parar. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i aboqueu-ho sobre una glaçonera. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho al congelador.
  4. Tritureu les galetes a trossets petits. Tritureu els glaçons amb un robot (tipus Thermomix o picadora del túrmix), barregeu-ho amb les galetes i torneu-ho a posar al congelador.
  5. Uns 30 min abans de servir-ho, traieu el gelat i deixeu-lo a la nevera per tal que agafi una textura més cremosa. Feu les boles, decoreu-ho i serviu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto