Troba la teva recepta

Aquí teniu la recepta del maig del número 106 de la revista CUINA. És de la secció 'I per postres' d’en Jordi Roca, que en aquesta ocasió ens proposa cuinar amb verdures i herbes aromàtiques, ingredients ben originals en receptes de postres.

He de confessar que sento una debilitat pel fonoll només comparable a la que sento per la carbassa. Poques verdures a la cuina permeten tant de joc en les formes de cuinar: en crema, en amanida, en germinats, en gelats, saltat, d’acompanyament, aromatitzant… Suposo que entendreu perfectament que aquest mes m’hagi llançat directament a cuinar aquesta recepta, oi?

El resultat és espectacular, és un xarrup refrescant carregat de vitamines i sabors que et deixa sota la llengua aquell regust d’anís tan típic del fonoll. Cada cullerada em transporta a l’aire lliure, anant d’excursió i rosegant una branqueta de fonoll acabada de collir al marge del camí…

Preparació

  1. Talleu a quarts les quatre pomes Granny Smith i traieu-ne el cor. Netegeu i talleu el fonoll. Passeu-ho tot per la liquadora, en sortiran uns 400 g, i afegiu-hi el suc de llimona.
  2. D'aquesta barreja resultant, separeu-ne 100 g i feu-los bullir amb el sucre en un cassó. Un cop s'hagi diluït el sucre, retireu-ho del foc i afegiu-hi la gelatina prèviament hidratada. Remeneu-ho, afegiu-ho a la resta i, tot seguit, coleu-ho.
  3. Podeu abocar la gelatina en uns motlles o, simplement, en una safata per tallar-la o trencar-la després.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto