Consells de cuina La Vanguardia

Aquí teniu la recepta del maig del número 106 de la revista CUINA. És de la secció 'I per postres' d’en Jordi Roca, que en aquesta ocasió ens proposa cuinar amb verdures i herbes aromàtiques, ingredients ben originals en receptes de postres.

He de confessar que sento una debilitat pel fonoll només comparable a la que sento per la carbassa. Poques verdures a la cuina permeten tant de joc en les formes de cuinar: en crema, en amanida, en germinats, en gelats, saltat, d’acompanyament, aromatitzant… Suposo que entendreu perfectament que aquest mes m’hagi llançat directament a cuinar aquesta recepta, oi?

El resultat és espectacular, és un xarrup refrescant carregat de vitamines i sabors que et deixa sota la llengua aquell regust d’anís tan típic del fonoll. Cada cullerada em transporta a l’aire lliure, anant d’excursió i rosegant una branqueta de fonoll acabada de collir al marge del camí…

Preparació

  1. Talleu a quarts les quatre pomes Granny Smith i traieu-ne el cor. Netegeu i talleu el fonoll. Passeu-ho tot per la liquadora, en sortiran uns 400 g, i afegiu-hi el suc de llimona.
  2. D'aquesta barreja resultant, separeu-ne 100 g i feu-los bullir amb el sucre en un cassó. Un cop s'hagi diluït el sucre, retireu-ho del foc i afegiu-hi la gelatina prèviament hidratada. Remeneu-ho, afegiu-ho a la resta i, tot seguit, coleu-ho.
  3. Podeu abocar la gelatina en uns motlles o, simplement, en una safata per tallar-la o trencar-la després.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto