Troba la teva recepta

Traslladar el gust, l’aroma o el color d’un producte a un líquid. Aquesta és la base de les infusions, que ens poden ser molt útils, a la cuina, per perfumar brou i per coure a baixa temperatura o al vapor. Propostes creatives que podem fer en fred i calent i amb més productes dels que ens imaginem!

  • L’ingredient més popular per a les infusions són les herbes aromàtiques i remeieres, el te, el cafè i les espècies, però podem infusionar flors exòtiques, algues, peix sec i laminat, espines salades, torrades o fumades; vegetals, fruites, carn i ossos, i la creativitat que inspira la cuina.

  • El més comú és infusionar amb aigua, però podem fer servir brou, llet, nata, oli o alcohol. En postres tradicionals, com la crema o el flam, s’infusiona la llet amb aromes com la pela de llimona, la canyella o la vainilla. I, també, són típiques unes infusions macerades amb fruita i alcohol com a base, per a les populars sangries o ponxs.

  • Sobretot s’infusiona en calent, però també es pot fer en fred, tot i que s’ha d’esperar més temps. Una via ràpida, però, és posar un líquid amb el producte triat dins d’un sifó i aplicar-hi una càrrega de gas (n20): la pressió elevada farà la infusió en fred. Cal retirar de seguida el gas del sifó i gaudir del líquid colat i infusionat.

  • Podem fer servir una infusió de te o de citronel·la per coure a baixa temperatura un filet de peix. O una infusió de menta i alfàbrega per coure a baixa temperatura una bola de burrata o tomàquets madurs. Per postres, podem incorporar noves aromes a gelats i cremes infusionant-ne la base amb citronel·la, pebre de Caiena o pebres exòtics. Podem elaborar un brou infusionat, empebrat i perfumat, o un te especial per coure-hi al vapor (tot i que si fem bullir el líquid infusionat perd la fragància i les propietats gastronòmiques).

Preparació

  1. Infusioneu la flor de clitòria amb la ginebra, 3 min. La ginebra prendrà un color blau marí. Coleu-ho. Aboqueu la infusió al fons de la copa.
  2. Afegiu-hi els glaçons: és molt important que el gel sobrepassi la ginebra infusionada. Incorporeu-hi la pela de taronja sense que toqui la ginebra, per evitar perdre la bellesa final del color blau.
  3. Aboqueu la tònica a la copa en presència del comensal, per gaudir dels canvis de color de la infusió en contacte amb la tònica i els olis essencials i els cítrics de la pela de taronja. El gintònic acabat de preparar pren un color rosa-violaci; en el transcurs del temps que duri la degustació del gintònic, el color s’anirà esvaint cap a un color rosa cristal·lí preciós.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

21 set

'Matí de verema' amb la Família Torres

La Família Torres organitza, un any més, unes activitats pensades per donar a conèixer el món...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto