Troba la teva recepta

Més valor proteic i més vitamines. Són dos dels beneficis principals dels germinats, és a dir, grans o llavors posats en contacte amb aigua, calor i oxigen. N’hi ha moltíssims, però tots s’han de consumir frescos i ben nets.

  • Els germinats, com que són un aliment fresc i viu, l’ideal és menjar-se’ls crus, com qualsevol fulla o enciam. La calor, a més d’alterar-ne l’estructura, també en modifica el contingut nutricional. No obstant això, els brots són un aliment humit, que poden contenir cert tipus de bacteris, si no es manipulen de manera adequada. Per això, en nens, gent gran, dones embarassades i persones amb el sistema immune feble és millor escaldar-los.

  • La llavor o el gra, en ser germinats, es converteixen en un aliment fàcilment assimilable, se n’alliberen els nutrients encapsulats i milloren el valor nutricional de la llavor, el fruit o la planta a què haguessin donat lloc. Molts grans o fruits requereixen una cocció per assimilar-los i el seu valor nutricional disminueix.

  • Fer-los nosaltres mateixos ens permet controlar-ne la qualitat. Les llavors òptimes per germinar són aquelles que no són velles ni deteriorades, i no han d’estar tractades amb substàncies químiques (millor de cultiu ecològic). Les llavors que germinen més bé són les llenties, els cigrons, els raves, la soja, el blat, el fonoll, la mostassa, la quinoa, el trèvol, el blat de moro i els pèsols. S’han d’evitar els brots de la família de les solanàcies, que tenen components tòxics: albergínies, pebrots, tomàquets…

  • Els germinats es poden fer servir per afegir a les amanides i en alguns saltats o brous (com ara els brots de soja), o bé per acabar alguns plats i embellir-los, sempre buscant que tinguin alguna relació amb els ingredients del plat. Els que es fan servir més en la restauració són els de pèsols, coriandre, trèvol, mostassa, soja, etc.

Preparació

  1. Retireu els caps dels llagostins. Peleu les cues i obriu-les un xic per la panxa. Marqueu-les una mica a la panxa amb oli, per les dues bandes, i formeu una bola enrotllant-les sobre si mateixes. Fixeu-les amb dos escuradents i reserveu-les.
  2. Per al mole verd: amb un fil d'oli, sofregiu la ceba a foc mitjà, 2 min. Afegiu-hi l'all i el xili verd i continueu el sofregit. Incorporeu-hi el tomàquet d'arbre i contineu el sofregit 1 min.
  3. Afegiu l'aigua bullent al sofregit i feu que torni a arrencar el bull.
  4. Tritureu-ho molt fi, amb el coriandre, l'hoja santa i el julivert. Refredeu el puré ràpidament.
  5. Afegiu al puré fred les fulles d'espinacs escaldades i la fruita seca, i torneu-ho a triturar. Afegiu-hi amb prudència el punt de sal i pebre i reserveu la salsa en fred.
  6. Poseu tres cullerades de mole verd en cada un dels plats fondos.
  7. Fornegeu les boles de llagostí, els daus de carbassa i les boles de carbassó a 190 ºC, 1 min 30 s, amanint amb un fil d'oli d'oliva i un xic de sal, i repartiu-ho als plats.
  8. Barregeu els germinats, amaniu-los amb oli i sal i poseu-los a cavall dels productes que heu emplatat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

03-25 ago

Empordà White Summer Festival

El White Summer Festival s'ha afermat com a esdeveniment cabdal de l'estiu, ja que des de la seva creació...

22-25 ago

Firamar 2019

No cal recordar que la trajectòria pesquera de Sant Pol de Mar es remunta a molts anys enrere. Un ofici mil·lenari...

24-25 ago

Fira del Meló 2019

Cada any, Artesa de Segre ret homenatge a Sant Bartomeu amb unes jornades festives a l'agost i els carrers s'omplen...

25 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto