Troba la teva recepta

Més valor proteic i més vitamines. Són dos dels beneficis principals dels germinats, és a dir, grans o llavors posats en contacte amb aigua, calor i oxigen. N’hi ha moltíssims, però tots s’han de consumir frescos i ben nets.

  • Els germinats, com que són un aliment fresc i viu, l’ideal és menjar-se’ls crus, com qualsevol fulla o enciam. La calor, a més d’alterar-ne l’estructura, també en modifica el contingut nutricional. No obstant això, els brots són un aliment humit, que poden contenir cert tipus de bacteris, si no es manipulen de manera adequada. Per això, en nens, gent gran, dones embarassades i persones amb el sistema immune feble és millor escaldar-los.

  • La llavor o el gra, en ser germinats, es converteixen en un aliment fàcilment assimilable, se n’alliberen els nutrients encapsulats i milloren el valor nutricional de la llavor, el fruit o la planta a què haguessin donat lloc. Molts grans o fruits requereixen una cocció per assimilar-los i el seu valor nutricional disminueix.

  • Fer-los nosaltres mateixos ens permet controlar-ne la qualitat. Les llavors òptimes per germinar són aquelles que no són velles ni deteriorades, i no han d’estar tractades amb substàncies químiques (millor de cultiu ecològic). Les llavors que germinen més bé són les llenties, els cigrons, els raves, la soja, el blat, el fonoll, la mostassa, la quinoa, el trèvol, el blat de moro i els pèsols. S’han d’evitar els brots de la família de les solanàcies, que tenen components tòxics: albergínies, pebrots, tomàquets…

  • Els germinats es poden fer servir per afegir a les amanides i en alguns saltats o brous (com ara els brots de soja), o bé per acabar alguns plats i embellir-los, sempre buscant que tinguin alguna relació amb els ingredients del plat. Els que es fan servir més en la restauració són els de pèsols, coriandre, trèvol, mostassa, soja, etc.

Preparació

  1. Retireu els caps dels llagostins. Peleu les cues i obriu-les un xic per la panxa. Marqueu-les una mica a la panxa amb oli, per les dues bandes, i formeu una bola enrotllant-les sobre si mateixes. Fixeu-les amb dos escuradents i reserveu-les.
  2. Per al mole verd: amb un fil d'oli, sofregiu la ceba a foc mitjà, 2 min. Afegiu-hi l'all i el xili verd i continueu el sofregit. Incorporeu-hi el tomàquet d'arbre i contineu el sofregit 1 min.
  3. Afegiu l'aigua bullent al sofregit i feu que torni a arrencar el bull.
  4. Tritureu-ho molt fi, amb el coriandre, l'hoja santa i el julivert. Refredeu el puré ràpidament.
  5. Afegiu al puré fred les fulles d'espinacs escaldades i la fruita seca, i torneu-ho a triturar. Afegiu-hi amb prudència el punt de sal i pebre i reserveu la salsa en fred.
  6. Poseu tres cullerades de mole verd en cada un dels plats fondos.
  7. Fornegeu les boles de llagostí, els daus de carbassa i les boles de carbassó a 190 ºC, 1 min 30 s, amanint amb un fil d'oli d'oliva i un xic de sal, i repartiu-ho als plats.
  8. Barregeu els germinats, amaniu-los amb oli i sal i poseu-los a cavall dels productes que heu emplatat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto