Preparació
- Descongeleu els lloms de lluç en el frigorífic o, si teniu pressa, els podeu submergir en aigua fresca amb el seu propi envàs al buit.
- Descongeleu els escamarlans submergint-los en aigua fresca amb sal.
- Una vegada descongelats talleu-los per la meitat, amb l'ajuda d'un ganivet, tallant primer la cua des de la unió amb el cap i, posteriorment, el cap.
- Prepareu la beixamel: escalfeu una cassola amb la mantega, afegiu-hi la farina i, posteriorment, la llet calenta a poc a poc i el doll de brandi. Cuineu-ho a foc baix fins que s'espesseixi i no tingui gust de farina.
- Afegiu a la salsa beixamel tres o quatre cullerades de salsa de marisc i salpebreu-ho.
- Condimenteu amb sal i pebre els lloms de lluç i, en una safata de forn, cobriu-los amb la salsa beixamel. Feu-los al forn a 220 ºC durant 8-10 minuts.
- Col·loqueu els escamarlans en una altra safata de forn, amb paper de forn, doneu-los un punt de sal, cobriu-los amb la salsa i introduïu-los en la part superior del forn preescalfat a 220 ºC durant 4-6 minuts.