Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu una de les meitats de la sípia a trossos molt menuts.
  2. Poseu la carn, la sípia tallada, l’ou batut, el pa ratllat, la llet i una culleradeta de sal en un bol. Pasteu-ho amb les mans fins a integrar bé tots els ingredients.
  3. Feu-ne boletes i arrebosseu-les amb farina.
  4. Demaneu a un adult que us ajudi a fregir les boletes en una cassola mitjana, amb força oli calent. Un cop fregides, traieu-les amb una escumadora i deixeu-les sobre paper absorbent. És molt important que quan fregiu sempre tingueu un adult al costat.
  5. Poseu la ceba i la pastanaga picades en una cassola gran amb un raig de l’oli de fregir les mandonguilles. Sofregiu-les lentament, uns 10 min.
  6. Tallem l’altra meitat de la sípia i la posem al sofregit amb els tomàquets ratllats, una mica de sal i una culleradeta de sucre. Ho deixem coure uns 10 minuts, a foc lent.
  7. Passats els 10 minuts, hi posem una cullerada de farina i ho deixem coure 1 minut.
  8. Aboqueu-hi el brou de peix calent i els pèsols. Feu-ho coure uns 10 min més i ja tindreu les mandonguilles a punt!

El consell

Fer facilitar la feina, hi podey posar un parell de cullerades de salsa de tomàquet, en comptes de tomàquets frescos ratllats. I, si no teniu brou de peix, ho podeu fer sense problema amb aigua. Quedarà igual de bo!

Els plats que es fan amb peix i carn es coneixen amb el nom de mar i muntanya.

Ara ja heu après a fer unes mandonguilles i una sípia guisada. Dos plats en un! Si no teniu sípia, menjareu unes mandonguilles magnífiques i, si no teniu carn picada, us podeu menjar una sípia magnífica!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: