Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu una de les meitats de la sípia a trossos molt menuts.
  2. Poseu la carn, la sípia tallada, l’ou batut, el pa ratllat, la llet i una culleradeta de sal en un bol. Pasteu-ho amb les mans fins a integrar bé tots els ingredients.
  3. Feu-ne boletes i arrebosseu-les amb farina.
  4. Demaneu a un adult que us ajudi a fregir les boletes en una cassola mitjana, amb força oli calent. Un cop fregides, traieu-les amb una escumadora i deixeu-les sobre paper absorbent. És molt important que quan fregiu sempre tingueu un adult al costat.
  5. Poseu la ceba i la pastanaga picades en una cassola gran amb un raig de l’oli de fregir les mandonguilles. Sofregiu-les lentament, uns 10 min.
  6. Tallem l’altra meitat de la sípia i la posem al sofregit amb els tomàquets ratllats, una mica de sal i una culleradeta de sucre. Ho deixem coure uns 10 minuts, a foc lent.
  7. Passats els 10 minuts, hi posem una cullerada de farina i ho deixem coure 1 minut.
  8. Aboqueu-hi el brou de peix calent i els pèsols. Feu-ho coure uns 10 min més i ja tindreu les mandonguilles a punt!

El consell

Fer facilitar la feina, hi podey posar un parell de cullerades de salsa de tomàquet, en comptes de tomàquets frescos ratllats. I, si no teniu brou de peix, ho podeu fer sense problema amb aigua. Quedarà igual de bo!

Els plats que es fan amb peix i carn es coneixen amb el nom de mar i muntanya.

Ara ja heu après a fer unes mandonguilles i una sípia guisada. Dos plats en un! Si no teniu sípia, menjareu unes mandonguilles magnífiques i, si no teniu carn picada, us podeu menjar una sípia magnífica!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto