Troba la teva recepta

Us presento un dels grans clàssics de la pastisseria, les merengues. Un dolç antic però que resisteix el pas del temps, i que es nega a desaparèixer de les pastisseries tradicionals.

He de confessar que les merengues no m’agraden gens. I, encara més greu, no puc entendre que agradin a algú: excessivament dolces, amb una textura enganxosa i absolutament planes d’aroma i sabor. De què fan gust les merengues? De res! Però en fi… hi ha d’haver gent per a tot, oi? I tinc clar que les merengues també tenen el seu públic.

Dit això, mai em veureu a mi fent merengues expressament. Al contrari, per a mi són un dolç d’aprofitament, que faig quan em sobra merenga de qualsevol altra elaboració. En aquesta ocasió, d’un lemon pie que vaig fer aquest estiu. I us asseguro que van volar, confirmant, un cop més, que hi ha d’haver gent per a tot.

Preparació

  1. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-ho bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  2. Una mica abans que el sucre arribi a 119 ºC, poseu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques (va molt bé una kitchenaid o estri semblant). Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  3. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu la merenga dins de càpsules de magdalena. Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-lo amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto