Troba la teva recepta

Us presento un dels grans clàssics de la pastisseria, les merengues. Un dolç antic però que resisteix el pas del temps, i que es nega a desaparèixer de les pastisseries tradicionals.

He de confessar que les merengues no m’agraden gens. I, encara més greu, no puc entendre que agradin a algú: excessivament dolces, amb una textura enganxosa i absolutament planes d’aroma i sabor. De què fan gust les merengues? De res! Però en fi… hi ha d’haver gent per a tot, oi? I tinc clar que les merengues també tenen el seu públic.

Dit això, mai em veureu a mi fent merengues expressament. Al contrari, per a mi són un dolç d’aprofitament, que faig quan em sobra merenga de qualsevol altra elaboració. En aquesta ocasió, d’un lemon pie que vaig fer aquest estiu. I us asseguro que van volar, confirmant, un cop més, que hi ha d’haver gent per a tot.

Preparació

  1. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-ho bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  2. Una mica abans que el sucre arribi a 119 ºC, poseu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques (va molt bé una kitchenaid o estri semblant). Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  3. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu la merenga dins de càpsules de magdalena. Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-lo amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto