Preparació
- Poseu l’oli en un lloc temperat.
- Peleu els alls i talleu-los a làmines. Poseu-los en un cassó amb un raig d’oli perquè es vagin confitant. Quan siguin mig cuits i sense que agafin color, incorporeu-hi el bacallà esqueixat sense gens d’aigua. Deixeu-ho coure 2 min, remenant-ho perquè el bacallà es vagi escalfant però que no es cogui massa. Retireu-ho del foc i tritureu-lo. Aneu-hi afegint l’oli restant (els 185 ml), tebi, perquè la brandada es vagi lligant. Entremig de l’oli, aneu-hi tirant un petit raig de llet. Ha de quedar una brandada ben lligada i emulsionada.Tasteu-ho de sal.
- Peleu les patates i talleu-les a rodelles molt fines. Fregiu-les en una paella amb l’oli ben calent. Escorreu-les i reserveu-les.
- Peleu el pebrot, la ceba i l’albergínia escalivada. Escalfeu la nata, barregeu-ho i tritureu-ho que quedi ben fi, com una salsa. Poseu-ho a punt de sal.
- Munteu un milfulls intercalant una rodanxa de patata xip i una de brandada. Acompanyeu-ho amb la salsa d’escalivada.