Preparació
- Feu un brou posant en una olla al foc 1/2 l d'aigua freda, les espines de bacallà, la ceba i la pastanaga tallades a rodelles i les algues. Deixeu-lo bullir 25 min.
- Després, traieu les espines, la ceba i la pastanaga. Tritureu-ho i reserveu-ho.
- Separeu amb cura la pell del morro de bacallà perquè no es trenquin els talls.
- Poseu en una cassola al foc amb un raig d'oli, els alls pelats i laminats i unes rodelles de cirereta. Quan tot estigui confitat, poseu-hi la pell de bacallà i 200 ml de brou de bacallà. Deixeu-ho coure 2 min. Tritureu-ho i aneu-hi incorporant l'oli d'arbequines, que us quedi un bon pil-pil ben lligat. Si queda molt espès, hi podeu afegir més brou.
- Poseu de nou el pil-pil al foc amb els talls de bacallà. El foc ha de ser suau perquè quedi lleugerament cuit. Serviu-ho a temperatura tèbia tirant a calenta.