Preparació
Preparació
- Netegeu els musclos. Si n’hi ha algun de trencat o que ja estigui obert, descarteu-lo. Netegeu-los bé sota el raig d’aigua de l’aixeta i, si cal, demaneu a un adult que en rasqui una mica la closca amb un ganivet.
- Poseu els musclos en una cassola ampla amb tapa. Com sempre que feu anar els fogons, demaneu ajuda a un adult per posar-los al foc uns 5 min, perquè s’obrin.
- Destapeu-lo i, un cop freds, traieu-los de les closques. Si algun té barbes, talleu-les amb unes tisores. Quan siguin tots nets, piqueu-los.
- Peleu la ceba i l’all i piqueu-los.
- En una cassola, sofregiu l’all i la ceba en la mantega, lentament, uns 10 min.
- Afegiu-hi la farina i coeu-ho sense parar de remenar amb unes varetes manuals, fins que prengui una textura de beixamel. Afegiu-hi una mica de sal.
- Poseu-hi la carn trinxada dels musclos i integreu-ho bé. Deixeu-ho refredar.
- Ompliu les closques dels musclos amb la barreja.
- Per a arrebossar-los: passeu-los per farina, ou batut i pa ratllat. Han de quedar totalment arrebossats.
- Demaneu ajuda a un adult per fregir els musclos en oli calent abundant. Quan els tingueu a punt, traieu-los amb una escumadora i eixugueu-los d’oli sobrer sobre un paper absorbent.
El consell
- Aquesta recepta es coneix amb el nom de musclos tigre perquè, normalment, es preparen amb bitxo, tabasco o algun ingredient que els faci molt picants. Si a casa us agrada el picant, podeu afegir una mica de pebre al farcit.
- Aquests musclos queden genial si els serviu com a aperitiu.